Frequently Asked Questions: De Familie-app

23/09/2016 - 11:18

Waar kan ik de app downloaden?

Je kan de VTM-app downloaden op vtm.be/ontdek-onze-apps.

 

Waar kan ik de Familie-app terugvinden?

Je kan de Familie-app terugvinden als deelapplicatie in de (laatste versie van de) VTM-app. Enerzijds onder Apps in het beginscherm, anderzijds onder Programma’s > Familie > Speel mee . Je kan de VTM-app gratis downloaden op vtm.be/ontdek-onze-apps.

 

Ik heb de VTM-app al. Hoe werk ik deze bij met de laatste versie?

•App Store (iOS): Een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de VTM-app kan bijwerken, kan je hier terugvinden.

•Play Store (Android): Een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de VTM-app kan bijwerken, kan je hier terugvinden.

Je hoeft de app met andere woorden niet te verwijderen en opnieuw te installeren.

 

Op welke toestellen kan ik de app gebruiken

Je kan de VTM-app installeren op smartphone en tablet (iOS en Android).

De VTM-app is een krachtige app met een hoge beeldkwaliteit. Je toestel dient daarom over voldoende beeldresolutie en een voldoende krachtige processor te beschikken om de app optimaal te kunnen gebruiken. Als de app vaak onverwacht wordt gesloten, ligt de oorzaak mogelijk bij de technische specificaties van je toestel. Als je niet zeker bent of je toestel krachtig genoeg is, dan kan je dit altijd navragen via het contactformulier. Vermeld dan ook zeker het merk en het type van je toestel, alsook het besturingssysteem (inclusief versie). Dan kijken we het graag voor je na.

 

Kan je de VTM-app ook installeren op een Windows Phone? 

Je kan de VTM-app momenteel niet installeren op een Windows Phone. Momenteel zijn er geen concrete plannen om de VTM-app te ontwikkelen voor het Windows Phone-platform. We streven er evenwel naar om de app aan te bieden via de meest voorkomende platformen. De VTM-app is daarom beschikbaar voor iOS en Android.

 

De app wordt vaak onverwacht afgesloten, wat nu?

Kijk even na of je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd. Verder geven we je graag mee dat de VTM-app een krachtige app is met een hoge beeldkwaliteit. Je toestel dient daarom over voldoende beeldresolutie en een voldoende krachtige processor te beschikken om de app optimaal te kunnen gebruiken. Als de app vaak onverwacht wordt afgesloten, ligt de oorzaak mogelijk bij de technische specificaties van je toestel.

 

VRAGEN OVER FAMILIE INBOX

 

Hoe doe ik mee met Familie Inbox?

Familie Inbox zit heel eenvoudig in elkaar. Wanneer je de deelapplicatie hebt geopend vanuit de VTM-app, hoef je enkel te kiezen wie je wil volgen. Vanaf dat je een personage gekozen hebt, zal hij / zij je berichtjes sturen doorheen de dag. Je kan zelf geen berichten versturen naar de Familie-personages. Soms hebben Benny, Emma, Louise of Niko wel een belangrijke vraag voor jou. Deze kan je beantwoorden met behulp van de vooraf ingestelde antwoorden die op je scherm verschijnen. Blijf je gekozen personage dus zeker volgen om hem/haar te kunnen helpen.

 

Hoe lang zal ik berichten ontvangen van de personages? 

Vanaf 21 november 2016 kan je berichtjes ontvangen van de Familie-personages via Familie Inbox. Benny, Emma, Louise en Niko blijven je met berichtjes verassen tot en met 31 december 2016.  

 

Hoe pas ik de meldingen van de VTM applicatie aan?

·         IOS

Je kan de meldingen van de app aanpassen via: Instellingen > VTM (staat onderaan) > Berichtgeving. Let wel, dit is van toepassing op de volledige VTM-app en niet enkel op Familie Inbox.

 

·         Android
Je kan de meldingen van de app aanpassen via: Instellingen > Mijn apparaat > Geluiden en meldingen > Applicatiemeldingen > VTM. Let wel, hiermee schakel je alle meldingen van de volledige VTM-app uit en niet enkel de meldingen van Familie Inbox.

 

Hoe pas ik de meldingen van de Familie Inbox applicatie aan?

·         IOS

Open de Familie Inbox app en selecteer het belletje rechts bovenaan. Hier kan je instellen of je een melding ontvangt voor alle berichten of enkel voor de hoogtepunten.

 

·         Android
Open de Familie Inbox app en selecteer het belletje rechts bovenaan. Hier kan je instellen of je een melding ontvangt voor alle berichten of enkel voor de hoogtepunten.

 

Hoe sluit ik de app volledig? 

·         IOS

1.Dubbelklik op de thuisknop (de knop onderaan in het midden)

2.Swipe naar links of naar rechts tot je de app hebt gevonden die je wilt stoppen

3.Swipe de app omhoog om de app te stoppen

 

·         Android

De werkwijze om een app volledig af te sluiten is verschillend per toestel. Je zoekt het best even op in de handleiding van je toestel of via een zoekopdracht op het internet.

 

 

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

28min
Ma, 20/08/2018
28min
Vr, 17/08/2018
29min
Do, 16/08/2018
28min
Wo, 15/08/2018
28min
Di, 14/08/2018

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 26

Seizoen 25

Seizoen 24

Seizoen 22

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Meer over Tour de Zjef

In Tour de Zjef trekt Zjef er met de motorhome op uit, samen met zijn geliefde Rudi, met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte. Elke weekdag om 12.00 komt er een nieuwe aflevering online hier op vtm.be en in onze VTM-app.

Personages

Extra