Faroud Kir

gespeeld door Begir Memeti

Faroud staat hoog in de ladder bij de Anti-Terreur-Cel België (ATC). Toeval of niet, maar de betekenis van zijn naam is: “de waarheid”. Faroud weet ondertussen dat de waarheid vele kanten heeft.

Zijn ouders zijn van Albanese afkomst, maar hij is hier geboren. Faroud kent de Islam en spreekt Albanees, maar ook Vlaams zonder enige tongval. Faroud is geïntegreerd, maar kent én begrijpt als geen ander de betekenis en waarden van de Islamitische cultuur, die hij door dik en dun zal verdedigen.

Faroud heeft zelf al enkele succesvolle, kleine undercoveroperaties gedaan en staat nu mee aan het hoofd van de cel die terroristen opspoort en probeert op te pakken. Wanneer hij in contact komt met Bart Van Den Bossche, klikt het tussen die twee. Het worden fijne collega’s, maar ook niet meer dan dat. Tot Maarten Van Den Bossche en z’n vriendin Roos gegijzeld worden in Pakistan door moslimterroristen. Vanaf dan moet Faroud nauwer samenwerken met Bart en later ook met Maarten om de terroristen te klissen en Roos te bevrijden. Helaas loopt het anders en overleeft Roos het niet. 

In z’n eigen liefdesleven beweegt er ook wat: via Maarten en Bart leert Faroud Leen Van Den Bossche kennen, voor wie zijn hart sneller begint te slaan.