Erika Van Tielen wordt 'Amélie' in Familie

Ze geeft zich uit voor ‘mevrouw Dewulf’ en is de ‘sunshine’ van Lars (Kürt Rogiers). Meer weten de Familie-kijkers momenteel nog niet over het nieuwe personage Amélie, dat op donderdag 12 januari 2017 haar intrede maakt. Met Amélie verwelkomt de reeks opnieuw een bekend gezicht, want de rol wordt vertolkt door Erika Van Tielen. Is Amélie één van de scharrels van womanizer Lars? Hebben de twee een verleden samen? En waarom dringt ze het leven van de CEO plots binnen?

In de aflevering van donderdag wandelt de jongedame onverwacht Fashion binnen. Ze is op zoek naar Lars en lijkt de Van den Bossches opvallend goed te kennen. Zijzelf hebben echter het raden naar wie Amélie is. “Mijn personage zal de komende dagen heel wat vraagtekens oproepen in Familie”, verklapt Erika Van Tielen. “Haar komst naar Fashion gaat niet onopgemerkt voorbij. Vooral Véronique wil de identiteit van de mysterieuze vrouw in Lars’ leven achterhalen. Voor haar en voor de kijker zal snel duidelijk worden wie Amélie precies is en waarom ze Lars opzoekt.”

Erika Van Tielen staat sinds november vorig jaar op de set van Familie en kruipt met veel goesting in de huid van Amélie. “Mijn personage is niet op haar mondje is gevallen. Ze is pittig en rechtdoorzee, maar evenzeer joviaal, complexloos en goed van inborst. Ze draagt ook een minder fraai verleden met zich mee. Amélie staat zo ver van me af, maar dat maakt het net zo tof om haar te vertolken. De sfeer op de set is ook bijzonder warm en de collega’s zijn stuk voor stuk gepassioneerd. Het klinkt cliché, maar het voelt aan als een echte familie. Mijn eerste scènes met Kürt Rogiers mogen draaien was bovendien een cadeau. Amélie zal zeker nog stof doen opwaaien in het leven van Lars…”