Emma Verdonck

gespeeld door Bab Buelens

Emma is het enige kind van Frank Verdonck en Olivia De Smaele. Sinds Olivia in de zomer van 2001 dodelijk verongelukte bij het bergbeklimmen, staat Frank helemaal alleen in voor de opvoeding van Emma. Emma heeft maar enkele herinneringen aan haar moeder en is altijd een vrolijk kind gebleven onder de (over)beschermende vleugels van haar vader. Emma is al vroeg heel erg zelfstandig geworden. Ze kijkt op naar haar vader die er alles aan doet om Emma een veilige thuis te bieden.

Emma is creatief, maar ook praktisch ingesteld en het is haar droom om die beide talenten te combineren en interieurdecoratrice te worden. Emma’s vader had haar liever in het ASO gezien en door zien gaan in de architectuur, maar tegen Emma’s sterke eigen wil kan hij niet op. 

Als ze aangereden wordt en Guido in haar leven komt, verandert er veel voor Emma. Ze wordt zwanger en moet voor het eerst kiezen tussen haar hoofd en haar buikgevoel. Emma kiest voor haar buik en moet zich zo voor het eerst echt verzetten tegen haar vader. Ze duikt samen met Guido onder. Als haar vader haar beslissing uiteindelijk aanvaardt, trekken Guido en Emma bij hem in.