Een nieuw seizoen van 'Familie' breekt aan!

De fans van 'Familie' kunnen beginnen aftellen, want op maandag 22 augustus 2011 gaat het nieuwe seizoen van start. Met een nieuwe begingeneriek die ingezongen is door 'Idool 2011'-finaliste Maureen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 20u00, telkens van maandag tot en met vrijdag. Kan je niet wachten? Bekijk de eerste aflevering nu al bij iWatch en op iWatch.be.

De verhaallijnen

Ondanks de meer dan 4.660 afleveringen die er al bij mekaar geschreven zijn, hebben de scenaristen in het nieuwe seizoen meer dan ooit actuele verhaallijnen en emotionele plots in petto, die zo uit het leven zijn gegrepen. Thema’s als ouderschap & nieuwe liefde, terugvechten na een zware tegenslag, een nieuwe professionele weg inslaan, omgaan met een ouder in de gevangenis en vele andere worden dit najaar aangesneden in 'Familie'. 

Maar eerst krijgt de kijker de afloop van de ongemeen spannende cliffhanger waarmee 'Familie' de zomerbreak is ingegaan: de brand in het torengebouw van Van den Bossche Electronics. Op maandag 22 augustus 2011 wordt duidelijk of Peter en June zijn neef Bart vanonder de zware balk hebben kunnen bevrijden en samen uit de vuurzee zijn kunnen wegkomen; en of het een slimme zet was van Marie-Rose, Veronique en Gerda om via de aircobuizen proberen te ontsnappen. Feit is dat de brand een grote impact zal hebben op het leven van alle Van den Bossches en hun toekomst definitief zal veranderen. Niet in het minst de toekomst van Rita, want de sporen wijzen allemaal in haar richting…
Jonge zelfstandige Maarten komt eveneens op een kruispunt. De vele uren en slechte verdiensten met de Roos Crevette hebben hem zijn relatie gekost en de fun is er voor hem af. Een illusie armer gaat hij terug aan de slag in de Jan & Alleman en trekt hij opnieuw in zijn oude jongenskamer in. Trudy kan haar liefde voor Victor Praet wel van de daken schreeuwen, maar toch wordt ze verplicht om niet te hard van stapel te lopen. Dochtertje Louise moet immers wennen aan de aanwezigheid van de nieuwe man in het leven van haar mama...

Bekende gastacteurs

De Van den Bossches staan centraal bij 'Familie', maar in het nieuwe seizoen maken ook verschillende bekende gastacteurs hun opwachting. Jakob Beks zal tot eind september te zien zijn als onderzoeksrechter. Natalie Wijnants geeft gestalte aan inspecteur Degeling en tijdens het proces dat op de brand volgt, zullen de kijkers ook Karel Vingerhoets en Dries Vanhegen herkennen. Later in het najaar zullen Camilia Blereau, Frank Hoelen en Lone Van Rosendaal –de Nederlandse actrice die we kennen van 'Voetbalvrouwen' en 'De Zaak Alzheimer'- een tijdje te zien zijn in 'Familie'.