De allerlaatste scène van Simon uit Familie!

03/11/2017 - 20:40

Nu is uitgekomen dat Simon achter de ontvoering en moordpoging op Stefanie zit, is de situatie voor hem uitzichtloos geworden. In de aflevering van vanavond werkt hij zichzelf in nesten tijdens een verhoor en lijkt hij ook de moord op Jason te bekennen. Hoe dat precies afloopt en wat er Simon boven het hoofd hangt, wordt in de aflevering van maandag duidelijk. Al zullen de kijkers hem vanaf dan niet meer in hun favoriete reeks te zien krijgen. Simon, gespeeld door acteur Braam Verreth, kijkt met een positief gevoel terug op zijn periode bij Familie: "Simon spelen was een feest voor mij, aangezien ik er veel in kwijt kon als acteur. Hij kon heel arrogant en zelfs agressief uit de hoek komen, maar zo nu en dan brak hij ook en zag je zijn gevoelige kant. Voor mij is Simon een personage dat enorm worstelt met zichzelf. Hij is er rotsvast van overtuigd dat werkelijk niemand hem echt graag ziet en dat maakt hem tot een heel tragisch figuur. Zeker bij het spelen van een 'slecht' personage hou ik ervan om de pijn en de wanhoop van het personage te tonen. Hoewel zijn daden niet goed te praten zijn, hoop ik stiekem dat het publiek ook zijn weggestopt verdriet en zijn gebrek aan zelfvertrouwen ziet en hem daarom misschien iets minder snel veroordeelt. Uiteraard ben ik maar een piepklein deeltje van het geheel. Wat ben je als acteur zonder al je medespelers, de schrijvers, regisseurs en de talloze mensen die meewerken achter de schermen? Wanneer je bijvoorbeeld eens een slechte dag hebt, kan een goed gesprek in de schminkstoel wonderen doen als je daarna de set op moet. Of wanneer je een hele dag emotionele scenes te spelen hebt, is het fijn als er een opnameleider op de set staat die vraagt of alles nog goed met je gaat. Dat soort zorgzaamheid is goud waard. Ik heb me steeds erg welkom gevoeld op de set. Na twee en een half jaar hoofdzakelijk in een soap gespeeld te hebben is het fijn om meer ruimte te hebben om theaterwerk te doen. Ook wil ik zeker opnieuw als acteur voor televisie werken als er zich mooie kansen voordoen. Ik laat komen wat er komt, zo is het tot hiertoe altijd al gegaan, en dat vind ik prima."

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

28min
Ma, 13/08/2018
28min
Vr, 10/08/2018

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 26

Seizoen 25

Seizoen 24

Seizoen 22

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Meer over Tour de Zjef

In Tour de Zjef trekt Zjef er met de motorhome op uit, samen met zijn geliefde Rudi, met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte. Elke weekdag om 12.00 komt er een nieuwe aflevering online hier op vtm.be en in onze VTM-app.

Personages

Extra