Ben Van Ostade in 'Familie'

Ben Van Ostade doet vanaf maandag 23 november zijn intrede in ‘Familie’. Hij neemt de rol van Francis voor zijn rekening.

Francis is een selfmade zakenman, die een neus heeft voor opportuniteiten. Jennifer vraagt hem om de aandelen van Bert over te kopen.

Investeren in MVM
Marie-Rose zal je niet horen zeggen dat ze onbemiddeld is, maar toch moet ze dringend vers kapitaal vinden om haar modehuis MVM van het bankroet te redden. De problemen zijn enkele maanden geleden begonnen met de diefstal van de prêt-à-porter collectie van Véronique. In de overtuiging dat de verzekering snel zou uitbetalen, investeerde Marie-Rose in het nieuwe label van haar ontwerpers Jennifer en Mario.

Maar de verzekering is nog steeds niet met het geld over de brug gekomen, de ontwikkeling van het label kost veel meer dan geraamd en tot overmaat van ramp heeft Bert de geldkraan dichtgedraaid. Hij wil zelfs liever vandaag nog dan morgen van zijn MVM-aandelen af.

Het gevolg is dat de donkere wolken zich boven MVM ophopen. Jennifer mag er niet aan denken dat ze haar modedroom moet opgeven en ze vraagt aan selfmade zakenman Francis om de aandelen van Bert over te kopen. Jennifer en Francis kennen mekaar al jaren. Hij is de baas van de warenhuisketen, waar Jennifer vroeger als jobstudent werkte. Het is trouwens dankzij hem dat ze mode-academie heeft kunnen doen en hij was al meer dan eens haar mecenas. Jennifer weet dat Francis een neus heeft voor opportuniteiten en toont zich van haar charmantste kant om hem ook dit keer over de streep te trekken.

Beste acteur
Ben Van Ostade werd deze zomer tijdens het festival van Durres bekroond tot beste acteur voor zijn hoofdrol in ‘Happy Together’, de Vlaamse bioscoopfilm van regisseur Geoffrey Enthoven die gemaakt werd binnen de reeks Faits Divers en waarin de acteur met verve gestalte geeft aan een aan lager wal geraakte zakenman.

'De Rodenburgs' en 'David'
De televisiekijkers zullen Ben Van Ostade binnenkort ook aan het werk zien in de familiesaga ‘De Rodenburgs’ en in de telenovelle ‘David’.