Bas Van Weert ruilt Familie in voor zijn studies

Acteur Bas Van Weert – die sinds 2013 de rol van Cédric vertolkt in Familie – zal de reeks dit najaar verlaten. Bas is geslaagd voor zijn toegangsexamen aan het Conservatorium in Antwerpen en start er in september een verdere acteeropleiding. Hij wil zich volledig focussen op deze opleiding, waardoor de combinatie met zijn steeds groter wordende rol in Familie onmogelijk is geworden.

TvBastards, de makers van Familie, neemt met spijt in het hart afscheid van Bas. Wim Feyaerts, creative producer: “We hebben Bas enorm zien groeien op de set van Familie, denk maar aan de verhaallijnen rond de moord op June en de recente emotionele lijn rond zelfmoordgedachten van zijn personage. Natuurlijk begrijpen we heel goed dat zijn studies nu absolute prioriteit krijgen. We gaan Bas zeker missen op de set, maar wensen hem natuurlijk alle succes toe.

“Ik heb enorm genoten en veel geleerd van de fantastische mensen die bij Familie werken”, zegt Bas Van Weert. “Ik ben ontzettend trots dat ik vier jaar lang heb mogen deel uitmaken van zo een mooie productie. Nu voel ik dat het tijd is voor mij om een nieuwe grote kans te grijpen en me hierin te smijten. Ik bedank ook graag nog alle Familie-fans, die tot het fijnste publiek ter wereld behoren!"

Bas Van Weert staat nog tot midden september op de set in Boortmeerbeek. Nadien wordt hij vervangen door een nieuwe acteur, die de rol van Cédric zal overnemen. De casting is sinds vandaag volop aan de gang.