Bart & de Gallo’s: een samenvatting

13/01/2017 - 16:08

Op 30 december keerde Bart terug naar de Familie. Maar waar zat hij? En wie zijn die Gallo's? 

 

Weet jij ook niet meer hoe het precies zat? Daarom, een korte samenvatting! 

In 2015 ging er een schokgolf door de Familie met de plotse dood van Bart. Samen met Greet Baele was hij onderweg naar een congres. Zijn wagen raakte van de weg en knalde tegen een boom. Greet wist zich uit het voertuig te bevrijden maar voor Bart kon geen hulp meer baten. De wagen vatte vuur en brandde volledig uit.

De webisodes, genaamd de zaak Bart, die in de zomer van 2015 online gingen, vertelden een heel ander verhaal:

Voor het “dodelijke” ongeval werkte Bart voor staatveiligheid samen met collega Angeline. Hun opdracht was om een tak van de Italiaanse maffia, geleid door Alfredo Gallo, op te rollen.  Met de hulp van Bart en Angeline slaagden ze er in om een deel van het netwerk op te rollen, na een succesvolle inval. 

 

 

Alfredo Gallo, de “Godfather”, kwam er achter dat Bart Van den Bossche hiervoor verantwoordelijk was. Hij stuurde zijn kleinzoon Umberto en diens neef, Paolo, naar België om wraak te nemen. Vanaf dat moment was zowel Bart, als zijn familie, niet meer veilig. Bart en Angeline schakelden zowel Umberto als Paolo uit, maar jammer genoeg moesten zowel Angeline, als haar kinderen, dit met hun leven bekopen.

Staatsveiligheid reikte Bart –onder dwang- één oplossing aan: hij moest verdwijnen om zichzelf én zijn familie te beschermen. Het dodelijk ongeval werd in scène gezet en Bart vertrekt undercover naar Amerika.

De Gallo’s bleven op zoek naar Bart maar slaagden er niet in hem te traceren in Amerika.

Zijn plotselinge terugkeer naar zijn familie is hen echter niet ontgaan…

Wil je 'De Zaak Bart' herbekijken? Dat kan hier

Ontdek meer over Familie

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra