Zondags geluk

Zondags geluk

Wauw, ik ben blij met jullie reacties op mijn allereerste blog. Zo positief, dat had ik echt niet verwacht. Nu heb ik natuurlijk nog meer zin om er mee door te gaan. Het is een hart onder de riem om te zien hoe jullie met ons meeleven. Ik vind het ook fantastisch dat het jullie plezier doet dat mijn kleinkinderen het goed doen. Mathias zegt dikwijls dat ik niet zo moet opscheppen over hen, maar welke grootmoeder zou niet trots zijn op twee zulke schatten?! 

Dit weekend was het eerste sinds lang zonder de bomma. Zij is met Albert en Rita terug naar zee. Mathias en ik hebben er zondagmiddag meteen van geprofiteerd om buitenshuis te gaan eten. Ik kan me niet herinneren hoelang dat geleden was. Met de bomma in huis en door al die miserie rond het assisenproces ontbrak de goesting.

We zijn naar ons lievelingsrestaurant getrokken waar ze –volgens ons toch- de lekkerste mosselen serveren. Puur natuur, met knapperige groentjes en vol van smaak. En daar een koel glaasje witte wijn bij, wat moet een mens nog meer hebben? Bovendien konden we door het zonnige en warme weer op het terras zitten. Van op onze plaats hadden we een goed zicht op de prachtige boomgaard waar Louiseke naar hartenlust kon ravotten. Zolang die van VDB bij onze Peter kamperen, voelt de arme schat zich niet echt thuis in de loft tussen al die computerschermen en dossiers. Ze was dan ook heel blij toen we haar kwamen oppikken.

Mathias was in het begin wel een beetje gestresseerd. Bij MVM zit hij tussen twee vuren. Om een nieuwe modelijn te lanceren wil Caroline een promotiefilmpje opnemen. Maar ons Veronique moet daar niet van weten. Zij houdt het liever traditioneel, met een fotoshoot en modeshow dus. Maar tijdens het eten al zag ik dat hij zich meer en meer begon te ontspannen. Tot hij na het dessert uitgelaten als een kind de achtervolging inzette op Louise omdat ze hem aan het plagen was door afgevallen bladeren in zijn hemd te stoppen. De deugniet! Toen hij haar eindelijk te pakken had, tilde hij haar van de grond en zwierde hij haar boven zijn hoofd in het rond. Ik wou nog roepen dat hij voorzichtig moest zijn, maar toen ik Louiseke hoorde gillen en lachen, heb ik maar wijselijk gezwegen. Ik zou toch alleen maar spelbreker geweest zijn.

’s Avonds vroeg ik Mathias of hij nu een oplossing had voor het probleem. Hij keek me verbaasd aan. ‘Probleem? Welk probleem?’ Hij was het vergeten. Was het maar alle dagen zondag! Trouwens, wie zouden jullie gelijk geven? Ons Veronique met de fotoshoot of Caroline met het filmpje? Laat iets weten, dan kan ik jullie raad Mathias in het oor fluisteren. 

Tot volgende week!