Wonder

31/01/2012 - 10:39

Ik weet niet goed hoe ik het gevoel moet omschrijven dat ik na het voorbije weekend had. Zoals jullie weten ben ik samen met Mathias en Caroline naar een fundraising geweest van de Rotaryclub. De opbrengst van het diner ging naar de vereniging voor mucoviscidose. Dit is een ongeneeslijke ziekte waarbij de longen en luchtpijp stilaan dichtslibben met taai slijm. Daardoor zijn patiënten kortademig, vlug moe en vaak ziek.

Bij ons aan tafel zat een vrouw die met de ziekte geboren was. Carine is 24 jaar en vertelde ons het verhaal van een leven met veel vallen en weer opstaan. Constant werd ze heen en weer geslingerd tussen een beetje hoop en veel meer wanhoop. Het ergste vond ze nog dat ze door de ziekte haar kinderwens had moeten laten varen.

Op een dag kwam ze tot de conclusie dat ze zo niet verder wilde leven. Ze besloot om een longtransplantatie te laten uitvoeren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want niet iedereen komt in aanmerking voor zo een ingreep. Bovendien zijn er ook risico’s aan verbonden.

Vele onderzoeken later, kreeg ze het verlossende nieuws dat ze in aanmerking kwam. De vreugde sloeg al snel om in vertwijfeling, want na een jaar wachten was ze nog altijd niet opgeroepen. Ondertussen bleef de ziekte haar lichaam teisteren. 

Pas na anderhalf jaar kwam het verlossende telefoontje. Ze hadden eindelijk longen voor Carine. Ze liet alles vallen en haastte zich naar het ziekenhuis. De operatie verliep perfect, maar daarna was het bang afwachten of haar lichaam de nieuwe longen zou aanvaarden. Ze slikte hopen pillen tegen de afstotingsverschijnselen en die hadden succes. Er deden zich geen complicaties voor.

Toen ze zaterdag even opstond om een broodje te nemen, meende ik een bol buikje te zien. Ik vroeg verbaasd of ze zwanger was. Ze keek me glunderend aan en knikte. Dat was nog het grootste wonder, zo vond ze. Dankzij de transplantatie was een zwangerschap weer mogelijk en die kans hadden zij en haar man met beide handen gegrepen.

Ze kijkt er nu enorm naar uit om een gezonde baby op de wereld te zetten. Een hartverwarmend verhaal van een hartverwarmende vrouw.

Tot volgende week!

 

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Vr, 20/04/2018
28min
Vr, 20/04/2018
24min
Do, 19/04/2018
27min
Do, 19/04/2018
25min
Wo, 18/04/2018

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra