Victor

23/04/2012 - 13:21

Heeft ons Veronique eindelijk de liefde van haar leven gevonden? Ik mag het hopen. Ze heeft in het verleden al zo veel tegenslag gehad op dat vlak, dat ik het haar van ganser harte gun. Iets te veel, blijkbaar, want deze week werkte ik een paar keer serieus op haar zenuwen. Maar ik kan er niets aan doen. Ik ben zo gelukkig en enthousiast, dat ik het niet kan wegsteken.

En niet omdat Victor een vooraanstaand dokter is met een flinke bankrekening, zoals kwatongen beweren. De tijd dat een moeder daarmee rekening hield om in te schatten of haar dochter gelukkig zou worden, is allang voorbij. Nee, Victor is volgens mij de ideale man voor ons Veronique. Hij kan haar aan.

Want we weten allemaal, Veronique is iemand met een sterk karakter en een eigen willetje. Soms lijkt ze koel en afstandelijk, maar als haar moeder weet ik dat dit niet zo is. Er schuilt wel degelijk een warm hart in haar. Ze kan hoegenaamd niet tegen onrecht en zal daar altijd voor uitkomen. En wie zich laat horen wordt al eens als lastig ervaren. 

Hetzelfde wordt gezegd van Victor. Hij zou een koele kikker zijn. Dat klopt gedeeltelijk, al zou ik hem eerder gereserveerd noemen. Bovendien vergeten velen dat achter die kille houding een diepmenselijk drama schuilt dat juist bewijst dat hij een man is met grote gevoelens.

Hij verloor zijn vrouw op de operatietafel terwijl hij machteloos moest toezien hoe een collega haar probeerde te redden. Vruchteloos… Zelf mocht hij niet tussenbeide komen, hoe graag hij dat ook had gewild. Dat heeft hem diep gekwetst, een wonde die nooit helemaal geheeld is. Hoeveel menselijker kun je zijn?

Ook ons Veronique is een paar keer gekwetst geweest. De laatste keer nog toen Cédric ervoor koos om zijn papa naar Italië te volgen. Sommigen verwijten haar een gebrek aan moederliefde. Volkomen ten onrechte! Ze laat het zelden of nooit zien, maar wees maar zeker dat ze soms van binnen huilt omdat ze haar zoontje mist. Zoals ook Victor van binnen huilt.

Ze weten dus perfect van mekaar wat de ander voelt en denkt. Daarom ben ik er zeker van dat ze perfect bij elkaar passen, dat ze voor elkaar de ware zijn. Om te vermijden dat ik haar weer in de gordijnen jaag, zeg ik haar langs deze weg hoe gelukkig ik daarmee ben. Ik wens haar en Victor dan ook alle geluk toe.

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Vr, 15/12/2017
29min
Vr, 15/12/2017
25min
Do, 14/12/2017
27min
Do, 14/12/2017
24min
Wo, 13/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra