Tranen

09/01/2012 - 14:24

Tranen

Het was een weekendje vol contrasten. Zaterdag was ik samen met ons Veronique uitgenodigd op de Miss België verkiezing. Zondag had Mathias kaarten voor het Belgisch kampioenschap veldrijden. Van de rode loper naar de modder, van de mooiste vrouwen naar beslijkte heren, van de stijlvolste avondjurken naar de afstotelijkste rennerspakjes, van een glas champagne naar een plastiek bekertje bier. Er was slechts één constante: de tranen van de winnaars.

Zaterdag was er heel veel bekend volk dat graag opviel. Allemaal waren ze bij de betere couturier gepasseerd. Ook de duurste juwelen waren voor één avond uit de brandkasten gehaald. Veronique en ik hadden ons natuurlijk een jurk laten aanmeten door Axel. Voor mij werd het een lange jurk in turkoois met rond mijn middel een brede band in azuurblauw die mijn taille perfect accentueerde. De V-halsuitsnijding was diep, maar toch nog zedig. Veronique had een jurk tot net onder de knie in bordeauxrood en met ronde hals. Schitterend in al zijn eenvoud en toch best sexy.

Tijdens de show was het opvallend hoe alle dames met de trapjes in het decor worstelden. Er werd nogal wat gestruikeld, gelukkig niet gevallen. Een negentienjarig meisje uit Brussel weende tranen met tuiten toen de jury haar tot Miss België kroonde.

De volgende dag reed ik met Mathias naar West-Vlaanderen. Daar werd het Belgisch kampioenschap veldrijden verreden. Ik had mijn outfit van de avond voordien aangepast. In plaats van een blitse avondjurk werd het een eenvoudige jeansbroek met wollen pull en een regenjas, want toen we vertrokken regende het nog pijpenstelen. Gelukkig brak de lucht open en bleef het voor de rest van de dag droog. De muiltjes met hoge hakken had ik geruild voor een paar rubberen laarzen. Geen overbodige luxe, daar in de zware West-Vlaamse poldergrond.

Mathias was uitgenodigd door een zakenrelatie. Maar hij had de VIP-kaarten geweigerd. Veel liever ging hij tussen de echte supporters staan. Op voorhand leek me dat stom, achteraf vond ik het een schot in de roos. We hebben gebabbeld met Jan en Alleman, want iedereen sprak iedereen aan. En dat pakje friet met een pintje heeft gesmaakt. Ondertussen schreeuwde Mathias zich schor en werd de wedstrijd gewonnen door een 35-jarige man uit Baal. Die, jawel, tranen met tuiten weende toen hij de Belgische driekleur mocht aantrekken. Daarna brak een groot volksfeest los en geloof of het niet, ook ik heb staan meebrullen op waar is dat feestje, hier is dat feestje!

Plezant weekendje. Hebben jullie iets leuks gedaan?

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Vr, 15/12/2017
29min
Vr, 15/12/2017
25min
Do, 14/12/2017
27min
Do, 14/12/2017
24min
Wo, 13/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra