Thuis!

16/04/2012 - 16:59

Eindelijk weer thuis, dat was wat ik dinsdag dacht toen de piloot het vliegtuig aan de grond zette. Samen met het losklikken van mijn gordel, voelde ik een enorme opluchting. Toen we van de luchthaven naar huis reden en dichtbij huis kwamen, keek ik naar het zo vertrouwde landschap. Maar na al die weken zag het er niet meer vertrouwd uit, het was nieuw. Groener en schoner dan ik me herinnerde. Het voelde aan als wanneer je in huis een schilderij vervangt door een andere. Opeens zie je weer dat er iets aan de muur hangt. Het is allemaal als nieuw. Een heel vreemde, maar deugddoende gewaarwording.

Het weerzien met Mathias was ook zo. Dat vertrouwde gezicht, zijn blik, glimlach en aanrakingen, je bent er vertrouwd mee, maar toch voelde het zo intens aan als bij de allereerste ontmoeting jaren terug. 

Fysiek viel het de rest van de week iets minder mee. De jetlag speelde me serieus parten. Middenin de nacht klaarwakker naar het plafond liggen staren. Overdag vechten tegen de slaap en me zo slap als een vod voelen. Honger hebben als je niet moet eten, geen eetlust als alles op tafel staat. Maar dat ongemak was dit weekend al veel minder.

En wat doet het er ook toe?! Thuis zijn geeft een zalig gevoel. Al moet je blijkbaar af en toe eens ver weggaan om te beseffen hoe goed het hier is.

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

29min
Di, 12/12/2017
25min
Ma, 11/12/2017
29min
Ma, 11/12/2017
25min
Vr, 08/12/2017
32min
Vr, 08/12/2017
24min
Do, 07/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra