Pierrot ziet Leki terug

09/01/2012 - 20:45

Op maandag 9 januari start in 'Familie' een nieuwe verhaallijn die zich in Benin situeert. Pierrot reist naar het Afrikaanse land om er het rijstproject van Leki te ondersteunen en hiervoor heeft hij mechanische weegschalen opgekocht. Leki is een medewerkster van Vredeseilanden, die de arme boerenfamilies in Benin –waaronder rijstboerin Leontine- helpt in hun strijd voor een leefbaar inkomen.

Pierrot en Leki leerden mekaar enkele maanden geleden kennen, toen hij samen met zijn vriendin Evy op vakantie was in Benin. Leki maakte grote indruk op hem, door haar sociaal engagement én met haar persoonlijkheid. De twee zijn in contact gebleven en de komende weken zal hij haar on the field helpen. Evy blijft deze keer in Vlaanderen. Bewust. Ze is immers nog maar pas aan de slag als secretaresse in de Van den Bossche holding, maar bovenal wil dat ze Pierrot voor zichzelf ontdekt of zijn hart aan haar of aan Leki toebehoort...

Zangeres-presentatrice Leki zal te zien zijn als de plaatselijke verantwoordelijke van Vredeseilanden. Het is geen toeval dat Leki deze rol voor haar rekening neemt, want zij is al enkele jaren ambassadrice van Vredeseilanden. Leki wil op deze manier aandacht vragen voor het Farmer Effect, nl. dat investeren in boerenfamilies loont en veel verder gaat dan een beter inkomen. Rijstboerin Leontine Batcho staat centraal in de actie van Vredeseilanden, die midden januari 2012 van start gaat. Zij zal ook te zien zijn in 'Familie'.

Met deze verhaallijn is het de vierde keer dat Familie en Vredeseilanden de handen in mekaar slaan. Eerder was er 2 keer in Tanzania een samenwerking, 1 keer in Oeganda en nu in Benin.

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Vr, 20/04/2018
28min
Vr, 20/04/2018
24min
Do, 19/04/2018
27min
Do, 19/04/2018
25min
Wo, 18/04/2018

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra