Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Peter

Ik heb lang geaarzeld of ik deze week wel iets zou schrijven. Ik wil niet te somber of negatief overkomen. Ik wil ook geen medelijden opwekken, want ik ben er mij maar al te goed van bewust dat wij niet de enigen zijn die zulk een slecht nieuws hebben gekregen. Elke dag zijn er mensen die hiermee geconfronteerd worden en voor wie de toestand misschien uitzichtlozer is.

Toch zullen jullie begrijpen dat sinds vorige week mijn wereld zowat stil staat. De as waarrond alles draait is Peter. Het enige wat telt is dat hij geneest. Al de rest is bijzaak. Simpel zal het niet zijn, daar ben ik me maar al te goed van bewust. Kanker is geen griepje. Hij zal moeten vechten, maar ik heb het gevoel dat hij daartoe bereid is. Bovendien staat hij er niet alleen voor. Heel de familie leeft met hem mee. 

Wat me nog het meeste deugd heeft gedaan, is het gesprek met Rita. Daaruit heb ik echt waar kracht en moed geput. Zij heeft al zo veel tegenslagen met succes overwonnen dat het Peter ook zal lukken. Het moet, gewoon. Ik vond het in ieder geval heel schoon van haar dat ze mij dat hart onder de riem is komen steken.

En dan zijn er de herinneringen die boven komen drijven. Aan toen ik van Peter zwanger was, hem voor het eerste voelde bewegen en wist dat hij leefde. Aan zijn eerste stapjes. Hij was nog geen jaar en drentelde al alleen rond. Aan zijn eerste schooldag als kleuter. Ik dacht dat hij zou huilen, maar hij liet meteen mijn hand los en liep de speelplaats op, zonder omkijken. Het waren integendeel mijn ogen die brandden van de tranen.  Aan het schooltoneeltje waarin hij de hoofdrol mocht spelen. Guido en ik waren apetrots, zelfs toen hij even zijn tekst vergat. Ik ben zo blij met al die herinneringen. Wat er ook gebeurt, die pakken ze ons niet meer af.

Tot volgende week!