Mieke ontmoet Maria, de moeder van Pieter

Actrice Magda Cnudde kruipt in de huid van Maria, de zeer aanwezige moeder van Miekes vriend Pieter.

Wanneer Pieter na een operatie aan zijn voet nog een tijdje in het ziekenhuis moet blijven, duikt opeens zijn moeder Maria op. Voor Mieke is het de eerste kennismaking, maar het duurt niet lang voor ze door heeft dat Maria het moeilijk heeft om Pedro -zoals zij Pieter noemt- als een volwassen man te zien. Ze blijft hem als een jongen behandelen en hij doet geen enkele moeite om tegen haar in te gaan.

Mieke ergert zich blauw en dat gevoel wordt nog versterkt wanneer blijkt dat Maria niet op haar mondje is gevallen. Ze heeft werkelijk over alles een mening, ook over het ziekenhuis en de behandeling die haar zoon daar krijgt. Maria wil ook dat Pieter zijn danscarrière terug oppikt en legt hem een strak trainingsschema op. En dat terwijl Mieke haar vriend net wil laten inzien dat hij nooit nog professioneel zal kunnen dansen.

Het hoeft niet gezegd dat de 2 vrouwen al snel lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Maar het wordt nog erger wanneer Maria zichzelf uitnodigt bij Mieke en voorstelt te blijven logeren zodat ze niet naar huis moet pendelen na haar dagelijks ziekenhuisbezoek. Nu zit Mieke dag en nacht opgescheept met haar bemoeizieke schoonmoeder. Het gezegde 'Vrienden kies je, familie heb je, schoonfamilie krijg je' wordt voor haar pijnlijk duidelijk. Hoelang zal ze dit uit liefde voor Pieter kunnen verdragen? En zal het tot een grote confrontatie komen tussen de 2 belangrijkste vrouwen in Pieters leven?