Mieke ontmoet Maria, de moeder van Pieter

19/11/2010 - 21:00

Actrice Magda Cnudde kruipt in de huid van Maria, de zeer aanwezige moeder van Miekes vriend Pieter.

Wanneer Pieter na een operatie aan zijn voet nog een tijdje in het ziekenhuis moet blijven, duikt opeens zijn moeder Maria op. Voor Mieke is het de eerste kennismaking, maar het duurt niet lang voor ze door heeft dat Maria het moeilijk heeft om Pedro -zoals zij Pieter noemt- als een volwassen man te zien. Ze blijft hem als een jongen behandelen en hij doet geen enkele moeite om tegen haar in te gaan.

Mieke ergert zich blauw en dat gevoel wordt nog versterkt wanneer blijkt dat Maria niet op haar mondje is gevallen. Ze heeft werkelijk over alles een mening, ook over het ziekenhuis en de behandeling die haar zoon daar krijgt. Maria wil ook dat Pieter zijn danscarrière terug oppikt en legt hem een strak trainingsschema op. En dat terwijl Mieke haar vriend net wil laten inzien dat hij nooit nog professioneel zal kunnen dansen.

Het hoeft niet gezegd dat de 2 vrouwen al snel lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Maar het wordt nog erger wanneer Maria zichzelf uitnodigt bij Mieke en voorstelt te blijven logeren zodat ze niet naar huis moet pendelen na haar dagelijks ziekenhuisbezoek. Nu zit Mieke dag en nacht opgescheept met haar bemoeizieke schoonmoeder. Het gezegde 'Vrienden kies je, familie heb je, schoonfamilie krijg je' wordt voor haar pijnlijk duidelijk. Hoelang zal ze dit uit liefde voor Pieter kunnen verdragen? En zal het tot een grote confrontatie komen tussen de 2 belangrijkste vrouwen in Pieters leven?

Ontdek meer over Familie

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 26

Seizoen 25

Seizoen 24

Seizoen 22

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Meer over Tour de Zjef

In Tour de Zjef trekt Zjef er met de motorhome op uit, samen met zijn geliefde Rudi, met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte. Elke weekdag om 12.00 komt er een nieuwe aflevering online hier op vtm.be en in onze VTM-app.

Personages

Extra