Liefde

21/11/2011 - 10:27

Liefde

Pas dit weekend drong het ten volle tot me door welke opoffering ik van Mathias heb gevraagd. De scheepswerf was zijn leven. Als kind al had hij die droom, een droom die hij ook heeft waargemaakt door keihard te werken. Vragen om dat levenswerk te verkopen om zo ónze droom waar te kunnen maken, was hetzelfde als vragen om zijn ziel te verkopen. Besef ik nu.

Dat Mathias het uiteindelijk toch gedaan heeft, bewijst zijn liefde voor mij. Natuurlijk wist ik al dat hij me graag ziet, maar nu weet ik ook dat hij echt alles voor me over heeft. Dat is geruststellend en beangstigend tegelijk. Want kan ik er wel even veel tegenover stellen?

Die vraag heb ik me dit weekend een paar keer gesteld. Door me af te vragen wat ik zou gedaan hebben als Mathias ons voorstel had afgewezen? Zou ik dan de deur achter me dichtgeslagen hebben? Zou ik hem verwijten hebben gemaakt? Of erger: zou ik getwijfeld hebben of hij me wel graag zag?

Het zijn vragen achteraf die eigenlijk niet te beantwoorden zijn, want het is nu eenmaal anders gegaan. Eén ding weet ik wel: ik geloof in Mathias en kan me geen leven zonder hem voorstellen.

Ja, zijn weigering zou me zeker doen slikken hebben, maar aan mijn liefde voor hem zou het niets veranderd hebben. Zoals Mathias mij nu ook niet verwijtend aankijkt. Integendeel. Ik heb de indruk, nee, ik weet het zeker, dat het hem gelukkig maakt dat hij zoveel voor ons, voor mij betekent.
Het is met geen woorden te beschrijven hoe veel, lieve Mathias.

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Vr, 20/04/2018
28min
Vr, 20/04/2018
24min
Do, 19/04/2018
27min
Do, 19/04/2018
25min
Wo, 18/04/2018

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra