Kerstmarkt

05/12/2011 - 14:37

Kerstmarkt

Peter is er niet gerust in. Hij vreest dat Mathias zal terugkomen op zijn gegeven woord om de scheepswerf te verkopen. Ik snap Peter wel. Het duurt inderdaad lang, maar het is dan ook niet niets voor Mathias. De scheepswerf is zijn levenswerk en die van de hand doen is bijzonder pijnlijk. Bovendien wil de kandidaat-koper alles plat gooien om er lofts op te bouwen. Dat maakt het helemaal tot een verscheurende keuze.

En dan is er ook nog eens de tijdsdruk. Als Colette niet vlug haar geld heeft voor F@C is het helemaal over en komt de Vdb Holding er niet. Wat bijzonder jammer zou zijn. Toch doet Mathias er alles aan om een oplossing te vinden, daar ben ik zeker van. Alleen gaat het om geld, veel geld. Niet vanzelfsprekend dus.

Ik had na ons etentje van vrijdagavond vrij snel door dat ik hem het beste alleen kon laten tijdens het weekend. Mijn aanwezigheid, mijn vragen, mijn bezorgdheid maakten hem nog nerveuzer dan hij al was. Dus sprak ik af met June om naar Brugge te gaan. Ze hebben daar één van de mooiste kerstmarkten van het land. Eerlijk gezegd moest ik er mijn principes voor opzij zetten. Deze periode hoort toe aan de Sint. Kerstmis moet wachten tot erna. Maar nood breekt wet en ik heb het me geen moment beklaagd.

We zijn zaterdagmiddag vertrokken. Ik had ’s morgens nog vlug een hotelletje geboekt in de binnenstad. Een wonder dat er nog twee kamers vrij waren. Ik wist niet wat we mochten verwachten, maar het was een schot in de roos. Het pittoreske gebouw ademde geschiedenis uit en paste perfect bij Brugge waar zo goed als alle gebouwen beschermd zijn als monument. De kamers waren luxueus en nadat we ons geïnstalleerd hadden, zijn we de stad ingetrokken.

We flaneerden langs een parelsnoer aan winkels en kraampjes. Nadat we de onvermijdelijke schoenen (June kocht zelfs drie paar!) en een handtas hadden gekocht, besloten we eens lekker decadent te doen. We bestelden glühwein en kochten in al onze overmoed een pak oliebollen. Een groot met veel poedersuiker erop! Het vet droop bijna van onze kin. We hadden ons voorgenomen om ’s avonds nog te gaan eten in één van de vele restaurantjes die Brugge rijk is. Maar daar oordeelden de oliebollen anders over. Ze lagen iets te zwaar op onze maag.

Gaan jullie eigenlijk graag naar kerstmarkten?

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Vr, 15/12/2017
29min
Vr, 15/12/2017
25min
Do, 14/12/2017
27min
Do, 14/12/2017
24min
Wo, 13/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra