Gelukkig Nieuwjaar!

02/01/2012 - 11:52

Gelukkig Nieuwjaar!

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Of gewoon voortdoen zoals we bezig zijn. En hopen. Hopen dat iedereen gespaard blijft van pech. Hopen dat we gelukkig mogen zijn. Elk op onze eigen manier. Eigenlijk is dat geen privilege van nieuwjaar alleen. Dat is wat we elke dag hopen bij het opstaan.

Zelf heb ik het gevoel dat we met onze familie bij een nieuw begin staan. Het feest van vrijdag was groot. Een triomf voor wat we de voorbije twintig jaar zoal gepresteerd hebben. Maar dat verbleekt toch bij nieuwjaarsdag zelf. We hebben het rustig gehouden. Niet te veel gegeten, niet te veel gedronken. Gezelligheid was onze hoofdschotel. Samenzijn, daar kwam het op aan. Wat babbelen, wat lachen, genieten van elkaars gezelschap. Meer moest dat echt niet zijn.

Met als hoogtepunt ons Louiseke die haar nieuwjaarsbrief voorlas. Ongelofelijk hoe zenuwachtig zo een kind daarvan wordt. Nochtans waren er alleen maar vertrouwde gezichten rondom haar. Ons Veronique, Peter, June,  Mathias Albert, en de bomma. Die heeft na vrijdag de tijd van haar leven, zo heb ik haar nog nooit zien stralen. En toch zat Louise een hele middag onrustig op haar stoel te schuiven. Met een gespannen gezichtje, als torste ze een enorme last. Zelfs de chips liet ze aan zich voorbij gaan.

Ik was vroeger ook zo. Altijd maar tateren, tot dat ene moment. Met klamme handjes, trillend stemmetje en een rode kop stond ik voor mijn ouders, meter en peter. Alleen weet ik niet meer zo goed wat me nu eigenlijk zenuwachtig maakte. Was het omdat ik in dat ene minuutje alle aandacht naar me toezoog? Of was het de gedachte aan het cadeautje dat ik mocht verwachten? Zou ik echt de pop krijgen waar ik op hoopte? Of dat paar rolschaatsen, het poppenhuis?

Het was een mooie nieuwjaarsbrief, neergepend in haar beste handschrift. Ze straalde toen ze haar geschenk zag: een dekbed van Top Model met bijhorend kussen. Het gelukkigst was ze met het boek. Daarin staan prenten van modellen die zij moet aankleden. Met een jurkje, een broek, een kleedje… aan haar de keuze. Ze doet niet liever. Een hele namiddag is ze erin bezig geweest. De resultaten waren mooi, dat vond zelfs ons Veronique. Blijkbaar heeft ook ons Louise een neus voor mode. Van Peter kan ze het niet hebben. Dan moet er toch iets van mij in haar zitten. Kun je met een mooiere gedachte het nieuwe jaar beginnen?!

Gelukkig nieuwjaar iedereen, en tot volgende week! Hoe zit het trouwens met jullie nieuwjaarsbrieven?

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

24min
Wo, 13/12/2017
27min
Wo, 13/12/2017
24min
Di, 12/12/2017
29min
Di, 12/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra