Colette

10/10/2011 - 09:42

Colette

Het was me de week wel! Eerst Mathias die jullie raad aan zijn laars lapte en zich toch liet inpalmen door Caroline en voor de videoclip koos. Al ziet hij dat natuurlijk anders. Volgens hem heeft hij de zaak van zijn leven gedaan. F@C betaalt, wij oogsten, zoiets. Zoals te verwachten was, is ons Veronique het daar absoluut niet mee eens. Ze is dan ook in alle staten. Ik geef hem het voordeel van de twijfel. De toekomst zal uitwijzen wie gelijk heeft, maar ondertussen is het wel koude oorlog tussen die twee en zit ik tussen twee vuren. Echt gezellig is het dus niet aan tafel.

Maar dat is nog zo erg niet als mijn bezoek aan Rita. Daar hou ik eerlijk gezegd een fameuze kater aan over. Het is de laatste keer geweest dat ik me door de bomma voor haar kar laat spannen. Door de gebeurtenissen van de voorbije maanden ging het beter tussen mij en Rita, maar na vrijdag heb ik het gevoel dat het allemaal in één klap is weggeveegd. En dat alleen omdat de bomma niet wil dat Rita een grafkelder laat maken voor haar en Rob. Ze wil dat Rita in de grafkelder van de familie wordt begraven. Op zich al een lugubere discussie, maar Rita kon mijn bemoeienis –hoe goed bedoeld ook- absoluut niet appreciëren. Daarom heb ik me voorgenomen mij er niet meer mee te bemoeien. Dat de bomma het zelf uitvecht met haar dochter. Of doe ik daar verkeerd aan?

Gelukkig heeft het weekend veel goed gemaakt. Zaterdag was er het maandelijks diner van de Rotary. Ladies only! Dat verloopt altijd op dezelfde manier. Het begint met een soort van receptie. Dan wandelen we van groepje naar groepje. Een beetje kletsen hier, wat roddelen daar, je weet hoe dat gaat. Daarna is het tijd om aan tafel te gaan. Het geld dat we ervoor betalen, gaat telkens naar een ander goed doel. Dit keer was dat het kinderkankerfonds.Ik zat naast een vrouw die ik nog nooit had gezien op onze bijeenkomsten. Ze stelde zich voor als Colette Vermeir. Het klikte meteen tussen ons. Zij had iets vertrouwds, terwijl ik haar nog nooit ontmoet had. Toch was het alsof ik na vele jaren een oude boezemvriendin terugzag. 

Een eerste gesprek blijft meestal oppervlakkig en verloopt stroef. Niet bij Colette. Zij praatte open en ik kon zien dat zij een vrouw is die met goesting in het leven staat, die vrede heeft met zichzelf. Je neemt haar zoals ze is of helemaal niet, die houding, maar dan zonder verwaand te zijn. Bovendien toonde ze ook interesse in mij. Niet geveinsd, maar oprecht, dat zag ik aan haar blik. De uren vlogen voorbij. Als ze de lichten van de zaal niet hadden gedoofd, zaten we er bij manier van spreken nu nog. We hebben meteen een nieuwe afspraak gemaakt. Vandaag gaan we samen lunchen. Ik kijk er echt naar uit. Ik ben trouwens benieuwd hoe jullie over haar zullen denken.

Eigenlijk is Colette het tegenovergestelde van Caroline. Bij die vrouw heb ik altijd het gevoel dat achter alles wat ze zegt en doet een bedoeling zit. Dat je maar beter op je hoede kunt zijn. De manier ook waarop ze met Mathias omgaat! Ja, ik geef toe dat ik een beetje jaloers ben. Dat is geen schande, dat is een teken van liefde, zolang het maar niet overdreven is. Hem vertrouw ik hoor, maar Caroline, ik weet het niet. Hoe denken jullie eigenlijk over haar? Laat het me zeker weten, want misschien zit ik totaal fout met mijn gevoel.

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

27min
Do, 14/12/2017
24min
Wo, 13/12/2017
27min
Wo, 13/12/2017
24min
Di, 12/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra