Champagne!

Champagne!

Welkom allemaal, op mijn nieuwe blog!

Toegegeven, we hebben zondag nog maar eens een flesje champagne gekraakt. Nee, niet omdat ik mijn eerste blog heb geschreven. Al zorgt dat ook voor een goed gevoel. Vanaf nu  wil ik elke week schrijven over wat mij en de familie bezighoudt.  Jullie weten natuurlijk al een en ander over ons, maar er zijn toch nog een paar dingen die ik graag wil delen.

Zo is Louiseke op school verkozen tot voorzitter van de leerlingenraad. Mooi toch? Nog zo jong, maar al volop geëngageerd. Het eerste wat ze op de agenda heeft gezet, is het onkruid op de speelplaats. Dat moet volgens haar zo vlug mogelijk weg. Elf jaar en met zoiets bezig, ongelofelijk vind ik dat. En gisteren heeft Cédric gebeld. Meestal belt ons Veronique naar Milaan, maar deze keer hing hij zelf aan de lijn. Om te vertellen dat hij vanaf dit seizoen aangesloten is bij een voetbalploeg in de buurt van Milaan. Hij was zo trots, de schat!

Dus daarom deze blog, zodat we ook wat rechtstreekser met elkaar kunnen babbelen. Aarzel dan ook niet om de komende weken onder dit bericht te reageren, want ik ben benieuwd waar jullie zoal mee bezig zijn of hoe jullie over ons denken. Zo wordt het geen monoloog van mij, maar een dialoog met jullie. Veel boeiender, denk je ook niet?

Maar ik had het over dat flesje champagne. Wel, we hebben dus getoost op de vrijspraak van Rita. Sommige mensen zal dat misschien verbazen, maar wat ik vorige week tegen die vervelende procureur zei –toegegeven, die man deed ook maar zijn job– is wel waar. Ik neem Rita niets kwalijk. En nu we de volledige waarheid kennen, al zeker niet. Zij is het grootste slachtoffer in heel deze historie. Stel je maar eens voor dat Peter de waarheid niet had gevonden, dan was ze waarschijnlijk veroordeeld geweest door de jury. Want ze had alle schijn tegen, maar we zijn blijven in haar geloven ook al schreeuwde ons verstand dat ze het gedaan had. Al die bewijzen! Maar ons buikgevoel sprak dat tegen. Het is iets wat je alleen voor iemand van je familie kunt voelen, denk ik.

Dus hebben we zondag nog maar eens geklonken. Met Rita, al hield zij het wijselijk bij een glaasje water. We willen haar zo veel mogelijk tonen dat ze er echt wel bij hoort, dat ze helemaal niet buiten de familie staat of dat we op haar neer kijken. Integendeel. En ik denk dat ze dat nu ook wel beseft.

Over Bert hebben we niet gesproken. Met geen woord! Hem doodzwijgen, dat is waarschijnlijk de zwaarste straf die we hem kunnen geven, erger dan de levenslange gevangenisstraf die hem hopelijk boven het hoofd hangt. Of vinden jullie dat we Bert nog een kans moeten geven en hem in de gevangenis moeten bezoeken? Laat gerust weten hoe jullie erover denken. Tot volgende week!