Bezorgd

07/11/2011 - 14:35

Bezorgd

Mathias en ik hadden ons voorgenomen om het dit weekend rustig aan te doen. We zouden alle strubbelingen die de laatste weken van buitenaf op ons af waren gekomen, opzij schuiven en er ons zelfs voor afsluiten. Misschien egoïstisch, maar het was gewoon even genoeg geweest. We waren meer met de problemen van een ander bezig geweest dan met onszelf of met elkaar. De komst van Colette, de dood van Gilbert, de wanhoop van Caroline, de ruzie tussen June en Veronique…

Niets mocht tot ons doordringen en dus besloten we onze gsm’s uit te zetten. De klokradio bleef op off. Die staat anders op half zeven, maar dit keer zouden we wakker worden als we uitgeslapen waren. Helaas bestaat er zoiets als een biologische klok en die laat zich niet uitzetten. Resultaat: we waren alle twee wakker om half zeven. Daar lagen we dan in het duister te staren. Toch nog even proberen te slapen… niet dus!

Rond acht uur waren we beneden. Koffie gezet, brood in de toaster, krant uit de bus gehaald, Mathias het algemene nieuws, ik de lifestylebijlagen. Soms vraag ik me af hoe die kranten nog winst kunnen maken. De bijlagen zijn heuse tijdschriften geworden met heel veel foto’s en alles afgedrukt op glanzend papier.

’s Middags namen we een lichte lunch: een slaatje met de kliekjes van de voorbije week en daar een glaasje witte wijn bij. Nadien vielen we een beetje in een gat. Doordat we geen plannen hadden gemaakt en perse wilden zwijgen over wat ons echt bezighield, zaten we daar een beetje te koekeloeren. Gelukkig hebben we digitale televisie en bij ‘mijn opnames’ stonden nog heel wat programma’s die smeekten om bekeken te worden. Een film en een documentaire later was de namiddag opeens voorbij.

Tijd om aan het avondeten te beginnen. Ik stelde voor om te kokerellen. In het begin dat we samen waren, toonde Mathias zich meer dan eens een begenadigd kok. Maar door het vele werk en de stress kwam het er de laatste tijd niet meer van. Het kriebelde toen ik Mathias weer met voorschort zag. Zo sexy! Mijn restaurant zouden we niet winnen met onze manier van werken, maar we amuseerden ons wel. Plagen, lachen… een buitenstaander zou het ongetwijfeld onnozel gevonden hebben, maar al die zorgen van buitenaf leken opeens opgelost in zoutzuur. En daar ging het toch om. Maar dat was zonder de deurbel gerekend. Die haalde ons uit de roes waarin we beland waren. Even keken we elkaar aan. Negeren of toch maar opendoen? In de filosofie van die dag moest de deur eigenlijk gesloten blijven, maar de bezoeker -lees: stoorzender- hield vol, belde nog eens en bonsde tegelijk op de deur.

Er zat niets anders op dan open te doen. Tot onze verbazing stonden daar Peter, June, Louise, Trudy, Caroline en Colette. Was er ons iets ontgaan? Hadden we afgesproken en waren we het vergeten? Niets van dat alles. Allemaal hadden ze ons in de loop van de dag proberen te bellen. Wat niet gelukt was, want onze gsm’s stonden uit. Dus waren ze onderling beginnen rondbellen. Nee, niemand had ons kunnen bereiken. En zo wakkerden ze de onrust aan, waardoor ze ineens met zijn allen voor onze deur stonden.

Eerlijk gezegd deed het ons plezier dat zij ook bezorgd konden zijn om ons. Dus vroegen we iedereen binnen, schilden een aardappel meer, haalden nog wat extra eten uit de diepvries en drank uit de wijnkelder. Het werd een onverwacht heerlijke avond onder vrienden. Misschien moeten we maar eens meer onze gsm uitzetten... of wat denken jullie daarover?

 

 

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

24min
Di, 12/12/2017
29min
Di, 12/12/2017
25min
Ma, 11/12/2017
29min
Ma, 11/12/2017
25min
Vr, 08/12/2017
32min
Vr, 08/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra