Anna

07/05/2012 - 10:14

Het was geen plezante week. De uitval van Anna naar Hannah was ongemeen hard en heeft de familie doen daveren. Ik ben vooral geschrokken van haar onverzettelijkheid. Je mag zeggen wat je wilt van de bomma, als het er echt op aan komt toont ze meestal begrip en is ze zeer genuanceerd in haar oordeel.

Dat heb ik mogen ervaren toen Guido en ik van plan waren te scheiden. In tegenstelling tot vele anderen veroordeelde Anna mij niet. Zij vond dat je met twee moest zijn om ruzie te maken. Het zijn woorden die me altijd zijn bij gebleven, vooral omdat ze er ook naar handelde. Nog altijd beschouwt ze mij als haar eigen dochter.

Hetzelfde gebeurde toen nonkel Walter een relatie bleek te hebben met zijn meid. En dat als pastoor! Haar broer was als een God waar ze enorm naar opkeek. Iedereen in de familie vreesde het ergste toen het nieuws uitlekte. Maar na twee keer diep te hebben ademgehaald, was ze de eerste om Carine in haar armen te sluiten. Dat haar broer zondigde tegen het celibaat maakt hem in haar ogen alleen maar menselijker.

Daarom is het zo vreemd dat ze deze keer zo hard is voor Hannah. En al wie ook maar een beetje begrip toont voor de situatie, slaat ze in de ban. Dat ze het moeilijk heeft met abortus op zich, is niet meer dan logisch. Het is niet iets waar je lichtzinnig mee omspringt. 

Maar dat Anna zo rechtlijnig is in haar oordeel en daarbij de persoon van Hanne compleet vergeet, is niets voor haar. Meestal legt ze pro’s en contra’s zorgvuldig op een weegschaaltje en kiest ze uiteindelijk voor de beste tussenoplossing. Nu niet. Blijkbaar zijn er principes waar je in haar ogen niet aan raakt. In dit geval is dat het leven.

Het is moeilijk om in haar hoofd te kijken en te weten wat er echt speelt, maar hopelijk komt ze snel tot bezinning en zien we de echte Anna terug die ondanks haar overtuiging en geloof wijs en mild is in haar oordeel. Want op deze manier zet ze de familie onder zware druk Barstjes dreigen scheuren te worden en hoe zal ze dan reageren, als er onherstelbare wonden zijn geslagen?!

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Vr, 15/12/2017
29min
Vr, 15/12/2017
25min
Do, 14/12/2017
27min
Do, 14/12/2017
24min
Wo, 13/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra