Amerika (2)

26/03/2012 - 11:34

Hier zitten we dan, in Amerika. Veel heb ik nog niet gezien van het land. Toen we maandag aankwamen was het al donker. Jammer, want het was zowat de enige gelegenheid om iets te zien. We zijn naar het ziekenhuis gereden waar Peter meteen naar zijn kamer werd gebracht. Voor onderzoeken was het al te laat. Maar goed ook, de reis had hem te veel afgemat, de resultaten zouden te belabberd geweest zijn.

In het ziekenhuis hebben we ingecheckt en wilden ze voor ons nog de keuken opendoen, ondanks het nachtelijke uur. Wat een verschil met Europa waar je niets meer krijgt na tien uur ’s avonds. We hebben vriendelijk bedankt, om de eenvoudige reden dat we onze mond niet meer open kregen, tenzij om te geeuwen.  June en ik voelden ons als een uitgewrongen dweil. We logeren op vijfhonderd meter van het ziekenhuis, maar toch hebben we een taxi genomen. Het was ons te veel om nog de ene voet voor de andere te zetten.

Zonder onze kleren uit te trekken, zijn we bovenop ons bed in slaap gevallen. Dinsdag waren we vrij lang geslapen en natuurlijk hadden we onze wekker niet gezet. Van jetlag was dus vreemd genoeg geen sprake. 

Toen we in het ziekenhuis arriveerden, had Peter al een eerste reeks tests achter de rug. De dokters waren niet enthousiast over de resultaten –ze hadden beter verwacht- maar tegelijk ook niet negatief. Misschien is dat typisch voor Amerikanen, maar ik vond het hoopgevend.

June zag het anders. Voor haar telde de dertig procent kans dat het fout kon gaan, ik klampte me vast aan de zeventig procent dat het goed zou komen. Daarom hoop ik maar dat June straks, bij haar thuiskomst, niet te negatief is. 

Ik begrijp haar wel, natuurlijk. De onzekerheid knaagt aan haar. Daarom is het misschien goed dat ze even wat afstand neemt en zich op andere dingen concentreert. Als ze er al toe in staat is. 

Hoe dan ook, ik heb er vertrouwen in. Zeker omdat de dokters hier ongelofelijk professioneel zijn. Ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn, al drukken ze er regelmatig op dat het allemaal nog in de experimentele fase verkeert. Maar wat June straks ook beweert, Peter maakt een grotere kans om het te halen dan voor zijn vertrek. En dat is het belangrijkste, toch?

Tot volgende week!

Ontdek meer over Familie

Meer video's van Familie

25min
Do, 14/12/2017
27min
Do, 14/12/2017
24min
Wo, 13/12/2017
27min
Wo, 13/12/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 27

Seizoen 21

Over Familie

In 'Familie' wordt het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun familiebedrijf gevolgd. Oorspronkelijk hadden de Van den Bossches een elektronicabedrijf, maar ondertussen leidt de familie ook een holding waarin een confectieketen en enkele broodjeszaken zijn opgenomen. Maar ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches worden op de voet gevolgd. Bomma Anna en al haar kinderen en kleinkinderen maakten doorheen de tijd al heel wat mee en het ziet er niet naar uit dat hun levens binnenkort wat rustiger zullen worden.

Alle afleveringen van Familie kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra