Amerika

Vandaag vertrekken we naar Amerika met een valies vol hoop. Al zit er minstens even veel onzekerheid in. Het wordt één grote stap in het onbekende. Hoelang zullen we wegblijven? En vooral: zal de therapie aanslaan? Hebben we het allemaal wel goed genoeg uitgezocht? Wat als we ginder te maken krijgen met kwakzalvers? Nee, zo mag ik niet denken. Ik moet positief blijven. Dat moet straks afstralen op Peter. Trouwens, Guy zou ons niet geholpen hebben als er geen kans op succes was. Toch chique van hem om zijn nek uit te steken. Zonder hem was het nooit zo snel gelukt.

Ik heb er altijd al van gedroomd om voor een tijdje naar Amerika te gaan. Niet als toerist, maar echt om er te gaan wonen. Ooit stond in een krant een artikelenreeks van een Vlaming die ginder voor een half jaar was gaan wonen. Als writer in residence. Hij schreef daar met zo veel liefde en enthousiasme over dat ik er zelf ook wou gaan wonen. Maar zoals met veel in het leven, is het er nooit van gekomen.

En nu opeens wel, al huren we ginder geen huis of appartement, maar een hotelkamer. De kans dat we het leven van de Amerikanen zullen ontdekken zoals het is, is vrij gering. Allicht zal er niet veel tijd overblijven om de ontdekkingsreiziger uit te hangen. Ik ben in ieder geval van plan om zo veel mogelijk bij Peter te blijven. Daarvoor ga ik mee, niet voor mijn eigen plezier. Dat wordt dus vooral kamperen in de ziekenhuiskamer.

De voorbereiding is bijzonder snel moeten gaan. Aan de ene kant is dat goed, daardoor had ik geen tijd om te piekeren. Aan de andere kant maakt het mij ook onzeker. Ben ik geen essentiële dingen vergeten?

Straks volgt nog een moeilijk moment: afscheid nemen van Mathias zonder te weten voor hoelang. De kans dat we volgende week al terug zijn, is onbestaande. Alles hangt af van Peters gezondheid, van de testen, de onderzoeken, de therapie… Ik zal mijn ventje hoe dan ook missen, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig veel mogelijkheden om dagelijks contact te hebben. Dankzij de webcam kunnen we elkaar zelfs zien. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ‘leve de moderne media’!

En nu ga ik nog snel even mijn valies checken om te zien of ik niets vergeten ben.

Tot volgende week!