Verdens beste

08/09/2009 - 00:00

Heerlijke taart die vrij vertaald 's Werelds beste' heet.

Benodigdheden

voor de cake: 100 gr suiker, 100 gr margarine/boter, 4 eidooiers, 100 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel vanillesuiker, 4 eetlepels melk

voor het schuim (in het noors "marengs"): 4 eiwitten, 200 gr suiker, 100 gr gehakte of geschaafde amandelen

voor de roomcreme: 2 eidooiers, 1 eetlepel suiker, 1 ½ eetlepel maizena, 2 dl melk/room
8-10 druppels rumessence, 2 ½ dl slagroom, 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

voor de cake:
- Roer de margarine/boter en de suiker goed door elkaar (poreus).
- Roer de eidooiers, bloem, bakpoeder en vanillesuiker in delen erdoor, afgewisseld met de melk.
- Bedek een rechthoekige bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg erover heen.

voor de "marengs":
- Roer de eiwitten heel stijf en roer de suiker erdoor.
- Verdeel de massa over het deeg.
- Strooi er de amandelen over.
- In de oven bakken op 175 graden C. Tijdsduur: circa 30-35 minuten.
- Af laten koelen op een rooster.

voor de roomcreme:
- Roer de eidooiers, suiker, maizena en de melk/room samen in een pan.
- Voorzichtig verwarmen.
- Roer de hele tijd.
- Af laten koelen.
- Op smaak brengen met de rumessence.
- Klop de slagroom met de suiker en roer dat door de roomcreme.

Afwerking

Na het afkoelen de cake in 2 delen. Leg de ene helft met de "marengs" naar beneden op een schaal/bord en verdeel daar de roomcreme over. Leg daarover heen de andere helft van de cake met de "marengs" naar boven.

Ontdek meer over Archief