Evi Hanssen is terug met 'Een Rijker Leven'

11/10/2011 - 17:09

In de eerste aflevering van ‘Een Rijker Leven’ – uitzending woensdag 12 oktober 2011 – maken we kennis met de familie Nobels uit Maarkedal (Oost-Vlaanderen) en het gezin Vandemoortel uit het Oost-Vlaamse Moorsel. De leefwijze van beide gezinnen ligt mijlenver uit elkaar, maar al na enkele dagen zijn ze verbaasd hoe goed ze het met elkaar kunnen vinden.
 
De familie Nobels heeft een prachtige vierkantshoeve in de Vlaamse Ardennen, compleet met zwembad, glooiende landerijen en paardenstallen. Christian Nobels maakt fortuin in de immobiliënsector terwijl mama Saskia bankdirecteur is. Hun twee zoontjes Jean Louis (11) en Tangui (8) wonen in een klein paradijs waar ze kunnen paardrijden, zwemmen en met de quad rijden. Ze zijn zich echter wél bewust van de wereld waarin ze wonen. Ze hebben oog voor hun medemens en willen ontdekken hoe anderen een moeilijker bestaan leiden dan zij en willen helpen waar ze kunnen.
 
Het gezin Vandemoortele leeft in een op het eerste gezicht mooie plattelandsbungalow in Moorsel bij Aalst. Als we van dichtbij ontdekken hoe mama Machteld en haar twee dochters echt wonen, wordt al snel duidelijk dat hun hele leven eigenlijk vergane glorie is.  Mama Machteld was lerares plastische opvoeding, maar is op dit moment werkloos. Na haar scheiding belandde ze in een vicieuze cirkel. Elke maand is het voor haar een hele opgave om de eindjes aan elkaar te knopen. Dochters Nele (13) en Mandy (4) moeten zich tevreden stellen met minder dan hun leeftijdsgenootjes, maar hebben geleerd niet te klagen. Integendeel, hun optimisme werkt aanstekelijk.

De familie Nobels is onder de indruk van de omstandigheden waarin het gezin Vandemoortele moet leven. Ze willen hen de kansen schenken die ze verdienen en reiken hen een helpende hand. Nele en Mandy weten niet wat hen overkomt…

'Een Rijker Leven', vanaf 12 oktober 2011 elke woensdag om 21.35 bij vtm

Ontdek meer over Archief