Ontbijt op bed

Katrien is 34 en psychologe. Haar man Georges -met wie ze al 12 jaar samen is-, is 41 en verpleegkundige. Samen hebben ze twee kindjes: Maan (4) en Wonder (3). Georges heeft net twee werknachten achter de rug en ligt dus nog nietsvermoedend te slapen wanneer Tess plots aan zijn bed staat. Nog maar nauwelijks bekomen van de eerste schok, krijgt hij te horen dat hij de komende twee dagen de handen flink uit de mouwen zal moeten steken. EHBL komt namelijk langs om hun huis eindelijk af te werken.

Acht maanden geleden kochten Katrien en Georges het huis dat ze al zes jaar huurden. Vol goede moed begonnen ze de verbouwingen, die ze helaas erg onderschat hebben. De werken zijn zwaarder dan gedacht en geen van beiden is eigenlijk echt handig. Bovendien is de combinatie full time werken, twee kinderen en een huis verbouwen, zelden een succesformule.

Nadat Katrien met Bas en Tess de nodige aankopen heeft gedaan, zit haar taak erop. Zij mag een weekend gaan ontspannen aan de kust, terwijl haar man aan het klussen slaat, geholpen door superklusser Bas en vijf vrienden. Er wordt gewerkt op twee fronten: een deel van de klussers concentreert zich op de woonkamer, terwijl de rest de zolder voor hun rekening neemt. De zolder moet een plek worden waar de kinderen eindelijk opnieuw ongehinderd kunnen spelen en in dezelfde ruimte komt een naaihoek voor Katrien. Haar hobby is namelijk zelf kinderkledij maken. Er komt ook een bed voor de oma van de kindjes, die vaak komt babysitten en dan meestal blijft logeren.

Het wordt een vermoeiend, zwaar maar ook zeer plezant en bijzonder leerrijk weekend. Duimen maar dat alle klussen op tijd afgewerkt geraken, voor Katrien op zondag opnieuw voor de deur staat.

'EHBL', zaterdag 9 oktober om 18.20

Meer video's van EHBL