Klussen in een woonboot

27/09/2010 - 15:07

4 jaar geleden kocht Jeroen een woonboot in Mechelen. Het was zijn droom de olietanker om te bouwen tot een warme thuis. Een half jaar later ontmoette hij Anneke, de vrouw van zijn leven. Zij zag het idee helemaal zitten, maar het koppel heeft het bootavontuur zwaar onderschat. Ze leefden maar liefst 3 maanden zonder een druppel stromend water en waren afhankelijk van de goede zorgen van familie en vrienden.

Ondertussen slepen de werken nog steeds aan, maar Jeroen en Anneke zitten niet in een makkelijke situatie. Beiden hebben ze 2 dochters uit een vorige relatie en 3 van hen hebben speciale zorg nodig. Jeroens oudste dochter heeft immers een mentale en fysieke handicap, de oudste dochter van Anneke heeft ADHD en de jongste lijdt aan autisme. Er blijft dus niet veel tijd of energie over om de boot te verbouwen.

Vrienden of familieleden vinden die een weekend de handen uit de mouwen willen steken, is geen enkel probleem. Zaterdagochtend staan er dan ook 5 enthousiaste helpers klaar om de eetkamer, keuken en living onder handen te nemen en extra bergruimte te creƫren.

Een woonboot aanpakken en gezellig maken, is geen alledaagse klus, maar superklusser Bas is gelukkig van alle markten thuis. Ondertussen neemt Tess vooral het decoratieve gedeelte voor haar rekening en houdt ze de tijd in het oog. Zondag om 18u stipt moet de boot immers omgetoverd zijn tot een echte thuis voor Anneke, Jeroen en de meisjes Floor, Janne, Femke en Eline.

'EHBL', zaterdag 2 oktober om 18.20

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.