Klussen in een woonboot

4 jaar geleden kocht Jeroen een woonboot in Mechelen. Het was zijn droom de olietanker om te bouwen tot een warme thuis. Een half jaar later ontmoette hij Anneke, de vrouw van zijn leven. Zij zag het idee helemaal zitten, maar het koppel heeft het bootavontuur zwaar onderschat. Ze leefden maar liefst 3 maanden zonder een druppel stromend water en waren afhankelijk van de goede zorgen van familie en vrienden.

Ondertussen slepen de werken nog steeds aan, maar Jeroen en Anneke zitten niet in een makkelijke situatie. Beiden hebben ze 2 dochters uit een vorige relatie en 3 van hen hebben speciale zorg nodig. Jeroens oudste dochter heeft immers een mentale en fysieke handicap, de oudste dochter van Anneke heeft ADHD en de jongste lijdt aan autisme. Er blijft dus niet veel tijd of energie over om de boot te verbouwen.

Vrienden of familieleden vinden die een weekend de handen uit de mouwen willen steken, is geen enkel probleem. Zaterdagochtend staan er dan ook 5 enthousiaste helpers klaar om de eetkamer, keuken en living onder handen te nemen en extra bergruimte te creëren.

Een woonboot aanpakken en gezellig maken, is geen alledaagse klus, maar superklusser Bas is gelukkig van alle markten thuis. Ondertussen neemt Tess vooral het decoratieve gedeelte voor haar rekening en houdt ze de tijd in het oog. Zondag om 18u stipt moet de boot immers omgetoverd zijn tot een echte thuis voor Anneke, Jeroen en de meisjes Floor, Janne, Femke en Eline.

'EHBL', zaterdag 2 oktober om 18.20

Meer video's van EHBL