Een boerderij uit 1930

Nathalie is 27 en leerkracht. Haar man David is even oud en meubelstoffeerder. 3 jaar geleden kochten ze hun droomhuis: een boerderij uit 1930 in Velm. Er was nog enorm veel werk aan de woning, maar dat schrikte hen niet af. Het koppel trok in bij de ouders van Nathalie en twee jaar lang klusten ze elk vrij moment aan hun eigen stek. Zodra het huis min of meer bewoonbaar was, verhuisden Nathalie en David. Toen vielen de werken echter stil. Het ontbreekt het koppel immers aan moed, kennis en budget om het huis verder af te werken. Om een einde te maken aan de slopende verbouwingen, doet Nathalie nu een beroep op 'EHBL'.

Ze vertelt aan Tess dat David eigenlijk niet handig is en nood heeft aan iemand die hem uitleg geeft  over hoe je bepaalde klussen moet klaren. Tot hiertoe nam Nathalie zelf het grove werk voor haar rekening, terwijl David zich meer met de afwerking bezig hield. Maar tijdens het 'EHBL'-weekend mag zij gaan relaxen en zal Bas David een spoedcursus klussen geven.

Samen met 5 extra helpers gaan David, Bas en Tess zaterdagochtend aan de slag in de woonkamer, de keuken en de tuin. Op zaterdag loopt alles van een leien dakje: in de tuin ligt al snel een terras van blauwe hardsteen en sneller dan verwacht kunnen de klussers dan ook beginnen aan de andere werken. Maar zondagochtend zijn de weergoden hen minder goed gezind. Velm wordt immers wakker in de regen. Zal het hen lukken om de klus toch tijdig geklaard te krijgen?

'EHBL', zaterdag 23 oktober om 18.20

Meer video's van EHBL