Een boerderij uit 1930

21/10/2010 - 17:27

Nathalie is 27 en leerkracht. Haar man David is even oud en meubelstoffeerder. 3 jaar geleden kochten ze hun droomhuis: een boerderij uit 1930 in Velm. Er was nog enorm veel werk aan de woning, maar dat schrikte hen niet af. Het koppel trok in bij de ouders van Nathalie en twee jaar lang klusten ze elk vrij moment aan hun eigen stek. Zodra het huis min of meer bewoonbaar was, verhuisden Nathalie en David. Toen vielen de werken echter stil. Het ontbreekt het koppel immers aan moed, kennis en budget om het huis verder af te werken. Om een einde te maken aan de slopende verbouwingen, doet Nathalie nu een beroep op 'EHBL'.

Ze vertelt aan Tess dat David eigenlijk niet handig is en nood heeft aan iemand die hem uitleg geeft  over hoe je bepaalde klussen moet klaren. Tot hiertoe nam Nathalie zelf het grove werk voor haar rekening, terwijl David zich meer met de afwerking bezig hield. Maar tijdens het 'EHBL'-weekend mag zij gaan relaxen en zal Bas David een spoedcursus klussen geven.

Samen met 5 extra helpers gaan David, Bas en Tess zaterdagochtend aan de slag in de woonkamer, de keuken en de tuin. Op zaterdag loopt alles van een leien dakje: in de tuin ligt al snel een terras van blauwe hardsteen en sneller dan verwacht kunnen de klussers dan ook beginnen aan de andere werken. Maar zondagochtend zijn de weergoden hen minder goed gezind. Velm wordt immers wakker in de regen. Zal het hen lukken om de klus toch tijdig geklaard te krijgen?

'EHBL', zaterdag 23 oktober om 18.20

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

Nieuwe fragmenten

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.

Extra

Andere programma's