Bovenverdieping in ruwbouwstaat

Brenda is 27 en ambtenaar bij de stad Mechelen. Kirby is even oud en werkt als technicus-mecanicien bij de NMBS. Ze zijn 6 jaar samen en hebben een zoontje, Jayno, van anderhalf jaar. Ongeveer 4 jaar geleden kocht het koppel een huis in Sint-Katelijne-Waver. Dat de bovenverdieping nog een ruwbouw was, zag Kirby als een uitdaging. De werken blijven echter aanslepen en er is niet meteen beterschap in zicht. Voor Brenda heeft het avontuur nu lang genoeg geduurd. Zij verlangt naar een tweede kindje, maar daarvoor is voorlopig dus geen plaats in het onafgewerkte huis.

De enige ruimte die op de bovenverdieping afgewerkt is, is de kamer van Jayno. Maar omdat de rest nog in ware ruwbouwstaat is, ziet Brenda het niet zitten om hem daar te slapen te leggen. Daarom slaapt Jayno nog steeds bij Brenda en Kirby op de slaapkamer. En die slaapkamer gaan Bas en de helpers op 2 dagen tijd eens stevig aanpakken.

Daarnaast moeten de gang en het toilet op de bovenverdieping aangepakt worden en ook de badkamer is allesbehalve afgewerkt. Toen Brenda en Kirby het huis kochten, was er eigenlijk niets mis met de badkamer tot een buurman vertelde dat de vorige eigenaar in zijn bad gestorven was. Voor Brenda was er maar één optie: de hele badkamer grondig vernieuwen.

2 dagen lang geven de helpers het beste van zichzelf. Ook Tess helpt waar ze kan en zoals elke week, leidt superklusser Bas het geheel in goede banen. Hij toont onder andere hoe je een dakvlakraam plaatst en hoe je een schuine muur behangt.

'EHBL', zaterdag 16 oktober om 18.20

Meer video's van EHBL