Tess snelt Nikkie en Thomas te hulp

25/11/2010 - 11:49

Borstkanker
Zes jaar geleden kochten Nikkie en Thomas een huis in Stekene. Van zodra hun twee kindjes, Yoni (7) en Seben (6) wat groter waren, wilden ze het huis grondig verbouwen, maar toen sloeg het noodlot toe. Nikkie kreeg te horen dat ze borstkanker had. Thomas nam de zorg voor de kinderen en het volledige huishouden op zich, waardoor de werken geen prioriteit meer waren.

Beperkt budget
Vroeger klusten Thomas en Nikkie vaak samen, maar sinds Nikkie’s laatste operatie kan ze haar rechterarm niet meer goed gebruiken. Thomas ziet het niet zitten om alleen te klussen en bovendien blijven de ziekenhuisfacturen maar binnen stromen waardoor hun budget behoorlijk beperkt wordt. Thomas is dan ook maar wat blij wanneer Tess hem vertelt dat EHBL de komende twee dagen samen met vijf helpers, eens stevig komt werken.

Speelkamer
Het is vooral de zolder die aangepakt moet worden. De kinderen slapen nu nog samen op één kamer, maar Nikkie merkt dat ze meer en meer nood hebben aan een eigen plek. Het klusteam zal dus voor een stoere jongenskamer voor Seben zorgen. Daarnaast komt er een speelkamer voor de twee rakkers en last but not least moet er een kindvriendelijke trap komen zodat de kinderen eindelijk veilig naar boven kunnen.

Gemotiveerd
Het helpersteam is bijzonder gemotiveerd. Ze willen er alles aan doen om voor zondagnamiddag de hele zolder af te werken en zo het gezin een stap vooruit te helpen. Niets lijkt de klussers te kunnen stoppen, zelfs niet wanneer het begint te regenen tijdens het plaatsen van het zolderraam. Maar zorgen die onvoorziene omstandigheden niet voor te veel vertraging?

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.