Te weinig geklust door gezondheidsproblemen

12/11/2010 - 14:21

Eva en Dirk kochten zo'n 3 jaar geleden een huis in Keerbergen. Ze hebben er al veel in geklust, maar momenteel liggen de werken al een hele tijd stil. Niet door luiheid of tijdgebrek, maar door gezondheidsproblemen van Dirk. Nu hij aan de beterhand is, schakelt Eva 'EHBL' in om te komen helpen hun droomhuis eindelijk af te werken.

Eva ontvangt Tess en Bas met open armen en toont hen de klussen die al iets te lang op Dirks to-do lijst staan. Het koppel wil graag een fatsoenlijk bureau om de dagelijkse administratie te verwerken en Eva droomt al jaren van een echte dressing. Ze heeft immers een zwakke plek voor schoenen en nu liggen die verspreid over het hele huis. Maar vooral aan de tuin is nog massa’s werk. Er ligt nog geen terras en in de bakstenen muur zitten een aantal grote gaten. Na de rondleiding weet Bas precies welk materiaal er nodig is. En dat komt vooral uit de tuin- en de houtafdeling.

Zaterdagochtend vliegt een enthousiast team helpers er meteen in. Ze werken goed door en zijn best wel handig. Het is dan ook met een gerust hart dat Tess zaterdagavond naar huis vertrekt. Zondagochtend is ze helaas minder opgewekt, wanneer ze merkt dat de mannen iets te vroeg gestopt zijn met werken. Het terras ligt er nog niet helemaal en ook andere klussen zijn minder afgewerkt dan ze had gehoopt. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken om de klus op tijd te klaren.

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.