Te impulsief een huis gekocht

16/12/2010 - 15:04

2 jaar geleden kochten Katleen en Michal heel impulsief een huis in Meerbeke, nadat ze de woning maar één keer gezien hadden. Het huis ligt immers aan een bos en dat was voor hen een droom die uitkwam. De romantiek maakte helaas vrij snel plaats voor ergernis toen aan het huis veel meer werk was dan het koppel had ingeschat. De verbouwingen blijven aanslepen, de verhuisdozen geraken niet leeg en Katleen en Michal maken veel meer ruzie dan ze zelf zouden willen.

Na een korte rondleiding weten Bas en Tess wat gedaan: klussen in de keuken en in de badkamer. De keuken omschrijft Katleen als een camping: ze heeft nog steeds geen stromend water en doet de afwas buiten in een emmer.

Van het keukenprobleem heeft Michal weinig last, want hij is niet degene die kookt in huis. Maar hij ergert zich wel mateloos aan de badkamer. Of beter gezegd, aan het feit dat er geen badkamer is. Hij wast zich in een teil bij de haard of het koppel gaat douchen bij vrienden en familie.

En het zijn net deze vrienden en familie die zaterdagochtend voor de deur staan om er een weekend lang stevig in te vliegen. 2 dagen lang doen ze er alles aan om de 2 fundamentele ruimtes in orde te brengen.

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

Nieuwe fragmenten

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.

Extra