Klussen in Wolvertem

29/10/2010 - 17:44

2 jaar geleden kochten Samira en Said een huis in Wolvertem, waarvan de bovenverdieping nog totaal onafgewerkt was. Said zag de verbouwingen zeker zitten, en kluste 5 maand lang superhard. Maar zoals het zo vaak gaat: hij had de werken onderschat en eens het koppel hun intrek nam in de woning, bleven de klussen liggen. De belangrijkste reden is tijdgebrek. Said is kok en komt dan ook vaak erg laat thuis. En als het koppel samen eens een vrije dag heeft, willen ze graag een bezoekje brengen aan familie of vrienden.

Toch wil Samira doodgraag dat de klussen eindelijk afgewerkt worden. Het koppel wil namelijk kinderen, maar Samira weigert eraan te beginnen vooraleer het huis klaar is. De onafgewerkte bovenverdieping bezorgt haar te veel stress, en ze wil graag in alle rust genieten van een zwangere buik.

De toekomstige kinderkamer is dus een absolute prioriteit, maar ook de slaapkamer, gang en het toilet schreeuwen om klushulp. Tess neemt de decoratieve functie op zich terwijl superklusser Bas de taken uitdeelt en de klussers toont hoe het moet. Zo leert hij de ouders van Samira hoe ze efficiënt behangpapier kunnen afstomen en toont hij helpster Linda hoe te plamuren.

Hoe hard het klusteam ook zijn best doet, de tijd tikt ook dit weekend ongenadig verder. Voor ze er erg in hebben, nadert het moment waarop Samira opnieuw voor de deur staat na een ontspannend weekendje aan zee. En zij popelt om te ontdekken of ze eindelijk de bovenverdieping heeft waar ze al zo lang van droomt.
 
'EHBL', zaterdag 30 oktober om 18.25

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.