Griet probeert alleen haar huis op te knappen

10/12/2010 - 11:13

In 1996 kochten Griet en haar toenmalige man een huis in Gent. Na een moeilijke scheiding probeert Griet het huis alleen op te knappen. Momenteel woont ze al meer dan een jaar op een kleine zolderkamer met haar 3 tienerzonen te midden van een bouwwerf. Griets zus Lut vond de situatie niet langer houdbaar en daarom stuurde ze een oproep naar 'EHBL'.

Tess overvalt de 2 zussen tijdens een ontbijtje in een bed and breakfast. Griet weet niet wat haar overkomt, maar voor ze goed en wel bekomen is van de emoties, mag ze al vertrekken voor een ontspannend weekendje aan zee. Ook Lut verliest geen tijd: samen met Bas en Tess gaat zij de nodige spullen inkopen om het huis eindelijk helemaal in orde te brengen.

Zaterdagochtend staan er 5 enthousiaste helpers klaar om de volledige benedenverdieping aan te pakken en voor de tweelingbroers boven een eigen stek te creƫren. Tussen de 2 kamers komt er een ingewerkte kast die meteen de wand vormt tussen beide ruimtes. En ook op de benedenverdieping is Bas bijzonder creatief met kasten: hij maakt een eigenzinnige boekenkast die de volledige wand beslaat.

Zaterdag wordt er de hele dag stevig doorgeklust, maar zondagochtend is Tess toch licht ongerust. De helpers hebben het blijkbaar niet echt laat gemaakt met als gevolg dat er nog erg veel moet gebeuren tijdens de laatste 8 uur die hen resten, vooraleer Griet en haar zonen opnieuw voor de deur staan.

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.