Griet probeert alleen haar huis op te knappen

In 1996 kochten Griet en haar toenmalige man een huis in Gent. Na een moeilijke scheiding probeert Griet het huis alleen op te knappen. Momenteel woont ze al meer dan een jaar op een kleine zolderkamer met haar 3 tienerzonen te midden van een bouwwerf. Griets zus Lut vond de situatie niet langer houdbaar en daarom stuurde ze een oproep naar 'EHBL'.

Tess overvalt de 2 zussen tijdens een ontbijtje in een bed and breakfast. Griet weet niet wat haar overkomt, maar voor ze goed en wel bekomen is van de emoties, mag ze al vertrekken voor een ontspannend weekendje aan zee. Ook Lut verliest geen tijd: samen met Bas en Tess gaat zij de nodige spullen inkopen om het huis eindelijk helemaal in orde te brengen.

Zaterdagochtend staan er 5 enthousiaste helpers klaar om de volledige benedenverdieping aan te pakken en voor de tweelingbroers boven een eigen stek te creëren. Tussen de 2 kamers komt er een ingewerkte kast die meteen de wand vormt tussen beide ruimtes. En ook op de benedenverdieping is Bas bijzonder creatief met kasten: hij maakt een eigenzinnige boekenkast die de volledige wand beslaat.

Zaterdag wordt er de hele dag stevig doorgeklust, maar zondagochtend is Tess toch licht ongerust. De helpers hebben het blijkbaar niet echt laat gemaakt met als gevolg dat er nog erg veel moet gebeuren tijdens de laatste 8 uur die hen resten, vooraleer Griet en haar zonen opnieuw voor de deur staan.

Meer video's van EHBL