Een krot in Wetteren

05/11/2010 - 18:07

Jasmien is 27 en werkt als logistic administrator. Ze is al 10 jaar samen met Joris, een dertigjarige dakwerker. Samen heeft het koppel twee zoontjes die Jaro en Jordy heten. 8 jaar geleden kochten ze wat ze zelf een 'krot in Wetteren' noemden. Nadat ze er 2 jaar hard in werkten om het pand bewoonbaar te maken, trokken ze erin. Maar sindsdien is er niets meer gebeurd.

Jasmien is het grondig beu om na 6 jaar nog steeds geen plafond te hebben. Maar Joris ziet het probleem niet. Hij vindt de woning perfect leefbaar. En in de slaapkamer klinkt zijn uitleg: 'Doe je ogen dicht, dan zie je het niet'. Hoog tijd dus om deze -nochtans bijzonder handige- man aan het werk te zetten in zijn keuken, woonkamer en slaapkamer.

Tess kan met eigen ogen vaststellen dat Joris niet lui of onhandig is. Ze verrast hem immers op het dak van huis van vrienden waar hij aan helpen is. Maar haar boodschap is duidelijk: 'Kom van dat dak af en werk nu eens 2 dagen aan je eigen huis'.

Zaterdagochtend blijkt al snel dat ook de vrienden van Joris allesbehalve onhandig zijn. Ze werken allemaal immers in de bouwsector. Bas heeft dus een uitstekend team onder zijn hoede. En ook Tess zal niet snel vergeten hoe het voelt om met echte professionals te klussen. Ze wordt uitgedaagd tot de enige echte bouwvakkerstest: kan je een zak van 25 kilo gips boven je hoofd houden?

'EHBL', zaterdag 6 november om 18.25

Ontdek meer over EHBL

Meer video's van EHBL

1min
Ma, 27/12/2010
40sec
Di, 07/12/2010

ehbl programma informatie

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.