Kürt Rogiers is een spirituele lover

Op donderdag 26 mei 2011 mag Q-music presentator en acteur Kürt Rogiers proberen om de ouders van de Kempense Liesbeth te overtuigen van zijn gevoelens voor hun dochter. Liesbeth is een 29-jarige zorgkundige, afkomstig uit Meerhout.

Omdat haar ouders Gerda en Luc steeds weer blijven vragen wanneer ze eindelijk van straat zal geraken, besluit Liesbeth om haar geliefde ouders eens flink bij de neus te nemen. Mama Gerda is een 53-jarige huisvrouw met een gouden hart, terwijl papa Luc een 55-jarige doe-het-zelver is.

Bij de eerste ontmoeting met hun nieuwe schoonzoon Kürt is de verbazing alvast groot. Kürt blijkt een spirituele man te zijn die sterk gelooft in een zesde zintuig. Op aangeven van Johan Terryn, die het gebeuren van nabij volgt in de regiekamer, probeert Kürt mama Gerda te overtuigen van haar spirituele gaven.

Wanneer de Aziatische huishoudster van de sympathieke radiopresentator opdaagt en Kürt openlijke de fysieke liefde bejubelt, slaat de achterdocht bij het ouderpaar toe. Zeker wanneer voor het avondmaal de gebraden kip moet ‘gezegend’ worden en er een ‘vriend in nood’ langskomt voor een dringende auraschoonmaak…