Evi Hanssen bezoekt de gezinnen De Kepper en Neyens

Evi Hanssen gaat op bezoek bij de gezinnen De Kepper en Neyens. We krijgen te zien hoe deze families leven en elkaar beter leren kennen. Beide gezinnen kunnen niet vermoeden hoe anders het leven gelopen is en ontdekken al snel dat de confrontatie met elkaars leefwereld een blijvende indruk zal maken.

De familie De Kepper heeft verschillende meubelzaken uitgebouwd. De drie kinderen Arthur (15), Margaux (11) en Louize (8) worden stijlvol en met alle mogelijke comfort opgevoed. Ze wonen in Heist-op-den-Berg in een stijlvolle Engelse cottagevilla met bijhorend zwembad en poolhouse en leiden er een zorgeloos leven. Toch hechten mama Lieve en papa Bert er veel belang aan dat de kinderen beseffen dat hun luxe en comfort niet vanzelfsprekend is.

Bij het gezin Neyens uit Tienen liggen de kaarten anders. De familie met vier kinderen Shana (16), Nina (11), Sara (9) en Jana (4) heeft een compleet andere achtergrond. Na heel wat problemen raakte de vader van het gezin enkele jaren geleden zijn job kwijt waardoor de schulden zich al snel opstapelden. Op dit moment wonen ze met zes samen in een huisje dat eigenlijk veel te klein is. De kinderen hebben weinig kansen wat het extra moeilijk maakt voor mama Conny en papa Johan.

De ontmoeting tussen beide gezinnen verloopt in het begin wat onwennig, maar eens het ijs is gebroken, kunnen de kinderen en hun ouders het al snel goed met elkaar vinden en beslist het gezin De Kepper om de familie Neyens een stap vooruit te helpen.

 

'Een Rijker Leven', woensdag 19 oktober om 21.35