De families Lejeune en Baert ontmoeten elkaar

08/11/2011 - 17:28

De vader van het gezin Lejeune, Patrick, is informaticus voor een internationaal softwarebedrijf en mama Irene heeft een eigen exclusieve kinderkledingwinkel. Samen met hun drie kinderen, Charlotte (12), Delphine (11) en Arthur (9), wonen ze in een mooie villa in een residentiële wijk rond Gent. De kinderen zijn sportief, intelligent en muzikaal en krijgen op alle vlakken volop kansen om zich optimaal te ontwikkelen.

Het gezin Baert heeft een heel andere samenstelling. De vijf kinderen, Michael (20), Jolien (19), Sarah (16), Bjorn (13) en Kimberley (11), wonen bij hun oma Yolande. Hun mama kon de zorg voor haar gezin enkele jaren geleden niet meer op zich nemen. Even zag het ernaar uit dat de kinderen nergens meer terecht konden, maar oma Yolande besloot om hen allemaal onder haar vleugels te nemen. Alleen is het niet altijd even makkelijk om op haar leeftijd nog voor vijf kinderen te zorgen. Toch probeert ze er elke dag in te slagen om de kinderen het nodige te geven.

De familie Lejeune is getroffen door de omstandigheden waarin het gezin Baert leeft. Ze beslissen daarom om voor oma Yolande de nodige steun te bieden in de opvoeding van haar vijf kleinkinderen.

Woensdag 9 november om 21.30

Ontdek meer over Archief