Verschillende levens

In de eerste aflevering van  ‘Een Rijk Leven’maakt de familie Vanacker uit Grobbendonk kennis met de familie De Gheldere uit Brugge.

Luxueus leven
Laura (15), Eline (12) en Ruben (9) Vanacker groeien op middenin de Kempense bossen in de ultramoderne minimalistische design villa die hun ouders zelf ontwierpen en bouwden. Wim en Veerle Vanacker gaven elk een succesvolle carrière op om hun eigen zaak te starten: Nooz. In de rustige omgeving van hun privébos bieden ze luxueuze wellness aan op kleine schaal. Het gezin leidt een behoorlijk luxueus leven, de kinderen hebben alles wat hun hart verlangt.

Schulden
Xena (12), Serena (10) en Selena (8) De Gheldere moeten het door een ongelukkige samenloop van omstandigheden met heel wat minder stellen. De zusjes wonen in een onafgewerkte huurwoning in Sint-Kruis Brugge. Papa Kurt kwam met heel wat schulden uit zijn scheiding. Toen hij de 22-jarige Melissa leerde kennen nam zij hem en zijn 3 dochters onder haar vleugels en samen kregen ze nog een zoontje: Keano (3).

Confrontatie
Als de twee families elkaar ontmoeten, ontdekken ook de kinderen hoe verschillend hun levens wel zijn. De confrontatie gebeurt eerst via brieven en een videoboodschap. Wim en Veerle worden meteen diep geraakt door het verhaal van Kurt en Melissa. Cadeautjes en geschenken is één ding, maar mee helpen aan een betere toekomst is een veel grotere uitdaging. De familie De Gheldere staat immers op het punt om door de schulden uit het verleden alles kwijt te raken. Wim en Veerle Vanacker nemen een drastisch besluit.