Hotel Eburon

Het Sint-Jacobsgasthuis werd in de tweede helft van de 12de eeuw gesticht in de functie van een herberg voor pelgrims die op bedevaart gaan naar Santiago de Compostella. Vandaag is dit gasthuis een viersterrenhotel midden in het hartje van Tongeren. De Limburgse Hotelgroep Different Hotels koos voor het voormalige ‘Sint Jacobsgasthuis’, de hospitaalsite van Tongeren om het hotel te vestigen en vernoemde het naar de eerste inwoners van Tongeren: de Eburonen.

Bezoek het echte Eburon Hotel, surf naar http://www.differenthotels.be/eburon-hotel.php

Limburgs architectuur en design

Het architectenbureau Peter Cornoedus & Partners uit het Limburgse Genk kreeg de opdracht om het oude en monumentale St. Jacobsgasthuis om te toveren tot een luxe hotel. De buitengevels van het historisch geklasseerde pand werden gerestaureerd en de bestaande binnenstructuur van het gebouw werd zoveel mogelijk intact gehouden.

De EBURON Kamers

De 52 kamers zijn verspreid over de 3 etages van het hotel en zijn allemaal gelegen aan één zijde van de twee brede, lichte en hoge gangen. De Eburon-kamers zijn verdeeld in Comfort en Select kamers; voorzien van o.a.: flatscreen TV, luxueuze badkamer met XL regendouche, iPod met Bose ‘sounddock system’, full minibar en gratis draadloos internet. Het is heel gemakkelijk voor te stellen dat hier eeuwen geleden geestelijken stilzwijgend rondwandelden. De 2 gangen werden door de architect ingenieus aan elkaar verbonden door 2 glazen, overdekte bruggen.

Limburgse Hotelgroep DIFFERENT HOTELS

Hotel Eburon maakt deel uit van de Limburgse Hotelgroep Different Hotels. Deze groep, opgericht in 2006, heeft reeds zes hotels, waaronder Award winning Design Hotel Carbon (Genk), Eurotel Lanaken, Hotel Ecu (Genk) en twee franchise leden Hotel Atlantis (Genk) en Hostellerie Mardaga (As).

Brasserie & Wine bar Tinto

In het nieuwe ‘Julianus Shopping Center’, het binnenplein waaraan Hotel Eburon gelegen is, bevindt zich de brasserie & wine bar TINTO. In de authentiek gewelfde kelders van TINTO is een Wine Bar ondergebracht waar je kan genieten van een 150-tal verrassende wijnen, lekkere tapas en een leuke aangename sfeer. Het is ook in deze bar dat Titus, de bartender uit de serie, zijn cocktails shaket!

Wil je hem aan het werk zien? Kijk dan hier:

Meer video's van Archief