Dubbelspel: vanaf 18 juli op vtm.be en via de VTM-app!

Vanaf maandag 18 juli 2016 lanceert vtm.be een exclusiviteit: een eerste eigen online serie, ‘Dubbelspel’, die alleen te volgen zal zijn via vtm.be en de vtm-app. 30 afleveringen lang kunnen de kijkers elke weekdag vanaf 11 uur genieten van korte webafleveringen van enkele minuten.

Op vtm.be kon je de voorbije zomers al kijken naar webafleveringen van ‘Wie is Thomas Feyaerts?’ en ‘De Zaak Bart’, die telkens verder bouwden op verhaallijnen van ‘Familie’ en heel wat fans bereikten. Vorige week startte ook al ‘Niko op de Vlucht’. ‘Dubbelspel’ wordt voor vtm.be en de VTM-app nu de eerste web-exclusieve reeks, zonder tv-afgeleide.

‘Dubbelspel’ is het eerste grote project van het nieuwe interne productiehuis van Medialaan: KAMERAKI, in nauwe samenwerking met TvBastards.

HET VERHAAL

Dubbelspel is geschreven door Hugo Van Laere (eerder al verantwoordelijk voor het succes van de telenovella’s ‘Sara’ en ‘David’) en vertelt het verhaal van Laura, een gewoon en niet gefortuneerd meisje dat droomt van roem en rijkdom.

Laura’s ambitie botst met de toekomstplannen die haar werkloze moeder voor haar heeft uitgestippeld: een job in het onderwijs. Wanneer Laura de rijke fotograaf Vic ontmoet, ondergaat ze een complete make-over om indruk op hem te maken. Ze moet en zal haar gezicht in elk blad zien staan. Eens ze in handen is van Vic breekt Laura met haar familie en verlegt ze blind van ambitie steeds meer haar eigen grenzen. .

Ondertussen valt ze wel voor Pieter, een andere fotograaf die niét zwemt in het geld en nog geen naam en faam heeft gemaakt. Ze begint een relatie met hem, maar in haar ogen is er maar één iemand die haar toekomst zal maken: Vic. Maar de toekomst die hij voor haar in petto heeft, blijkt er één in de seksindustrie…

CAST

De cast van ‘Dubbelspel’ bestaat uit een mix van vertrouwde gezichten en nieuwelingen. De hoofdrol is voor Tinne Ceuppens (Familie, De Bunker, Vriendinnen) als Laura Vande Kasteele. Annelies Boel (Familie, De Zonen van Van As) speelt haar beste vriendin Mieke Freyant, nuchter, down to earth, vol zelfvertrouwen. Zij probeert Laura met de voetjes op de grond te houden.

Andere belangrijke rollen zijn voor Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Amateurs, Bevergem) en Peter Van Asbroeck (Zone Stad, Thuis, Wittekerke). Tuts kruipt in de huid van Laura’s mama Yvonne, die een moeilijk leven achter de rug heeft. Ze heeft nooit mogen studeren, is al enkele jaren werkloos en werd tien jaar geleden door haar man verlaten. Haar grootste wens is dat Laura een betere toekomst krijgt dan zij. Van Asbroeck speelt Dirk, de trainer van de voetbalclub waarin Kevin actief is.

Antony Arandia (Dag en Nacht, Sara, 16+), Nathan Naenen (VTMKZOOM, Altijd Prijs,Familie), Pieter Verelst (Familie, Salamander, Zone Stad) en Jacob Ooghe (Familie, Voor Wat Hoort Wat) zorgen voor het jonge mannelijke geweld in ‘Dubbelspel’.

Arandia speelt de rijke, charmante maar louche fotograaf Vic Sloeck, die Laura meezuigt in de seksindustrie. Naenen kruipt in de huid van Pieter Lederveld, een nederige fotograaf die het hart van Laura voor zich weet te winnen. Verelst speelt Kevin Darvein, de vriend van Mieke en tevens regisseur van een kortfilm,

Die kortfilm die Kevin regisseert is in ‘Dubbelspel’ trouwens een verhaal binnen het verhaal. Je ziet een aantal personages van de reeks onder Kevins regie een andere rol spelen. Zo speelt Kevin in zijn eigen film Tijs, een voetballende übermacho die heimelijk verliefd wordt op Paul en zijn gevoelens met alle geweld probeert te onderdrukken. Paul (gespeeld door Jacob Ooghe) is een jonge, complexloze homo portretfotograaf die niet voor het geld werkt, maar uit pure passie voor de stiel. En zo duiken in de kortfilm die Kevin regisseert dezelfde thema’s op als in de grote verhaallijn rond Laura in ‘Dubbelspel’.

DUBBELSPEL OP SOCIAL MEDIA

Vanaf maandag 18 juli zullen de fans Laura en haar vrienden ook kunnen volgen op verschillende social media. De personages krijgen een eigen Facebook-profiel en ook via Pinterest en Instagram kunnen kijkers zich nog meer verdiepen in het leven van de personages.

De afleveringen van Dubbelspel zijn enkel en alleen te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Meer video's van Dubbelspel