Welke 6 kandidaten plaatsen zich voor de finale?

Op vrijdag 18 november vindt de finale van 'Domino – de Zoektocht' plaats, maar voor het zover is moeten de 8 overgebleven kandidaten alles geven om een overtuigende prestatie neer te zetten tijdens het grote eindexamen, want er is slechts plaats voor 6 musicalbeloftes in de finale.

Dries De Vleminck, Pieter Van Nieuwenhuyze, Steven Roox, Koen Paredis, Jasper Van Dijk, Lieven Pattyn, Alexander Metselaar en Pieter Van Keymeulen hebben een hele zomer lang het musicalscript van de hitmusical ‘Domino’ ingestudeerd om de jury op het grote eindexamen te overtuigen van hun podiumtalent. Met nog 3 dagen te gaan voor het eindexamen, neemt de stress toe. Lieven studeert de scènes in met zijn vriendin en ‘Familie’-actrice Ellen en opvoeder Dries vindt in het gehandicaptencentrum waar hij werkt, genoeg vrijwilligers om als tegenspeelster te fungeren.

In de laatste rechte lijn naar het eindexamen werkt acteercoach Veerle Dobbelaere tijdens een workshop aan de persoonlijke invulling van het hoofdpersonage Sam en zangcoach Ronny Mosuse richt zich met de 8 kandidaten voornamelijk op de interpretatie van de songteksten. Maar de zangworkshop loopt vertraging op omdat Pieter Van Nieuwenhuyze zijn songteksten nog niet uit het hoofd kent door zijn rol in de musical ‘Miss Saigon’, die momenteel in Nederland loopt. Ook voor Alexander zijn de vele workshops moeilijk te combineren met zijn job als leraar en hij gaat ten rade bij Veerle.

Na maanden intensieve begeleiding zit het werk van de coaches erop. Nu is het aan de jongens om de vakjury -bestaande uit regisseur Frank Van Laecke, musicalicoon Vera Mann en acteur en regisseur Stany Crets- omver te blazen. Terwijl de andere jongemannen zich installeren in de wachtkamer, ondergaat Alexander een metamorfose tot hoe Sam er volgens hem uitziet, lees gitzwart haar en neptatoeages.

En dan is het zover. Elke kandidaat moet een enveloppe trekken met daarin 1 scène uit de musical 'Domino' die ze moeten brengen met Jasmine Jaspers, de understudy van Deborah De Ridder. Het is erop of eronder voor de 8 jongemannen, want er moet nog afscheid genomen worden van 2 kandidaten voor de finale op vrijdag 18 november van start kan gaan…  

'Domino – de Zoektocht', vrijdag 21 oktober om 20.45