Domino - de Zoektocht naar de ultieme hoofdrolspeler

In ‘Domino - de Zoektocht’ gaat host Francesca Vanthielen op zoek naar de mannelijke hoofdrolspeler voor de hitmusical ‘Domino’, een romantische komedie waarin de hits van Clouseau centraal staan.

Onder meer Deborah De Ridder, Maaike Cafmeyer, Ivan Pecnik, Mark Tijsmans, Jeroen Maes, Marijn Devalck, James Cooke en Anne Mie Gils zullen vanaf 8 maart 2012 op de planken van de Antwerpse Stadsschouwburg te bewonderen zijn, maar de mannelijke hoofdrol in de hitmusical wordt via een andere weg gecast.
Inderdaad, de jongeman die Domino (Deborah De Ridder) opnieuw zal proberen te doen geloven in de ware liefde, wordt immers gezocht via ‘Domino - de Zoektocht’, de talentenjacht die vanaf vrijdag 30 september 2011 te volgen is bij vtm. Acht weken lang zal de kijker ondergedompeld worden in de strijd om die felbegeerde rol van Sam.

Afvalrace met als einddoel die ene, unieke hoofdrol

Uit ruim 800 inzendingen selecteerde de vakjury 70 kandidaten -zowel professionals als ruwe diamanten zonder ervaring-, die hun zinnen gezet hebben op de rol van Sam. Zij hebben alvast één ding gemeen: hun liefde voor Clouseau. Het avontuur van de Sammen in spe begint in de Nationale plantentuin van Meise, waar ze een acteerauditie tot een goed einde moeten brengen. Stuk voor stuk moeten ze aan de zijde van Clara Cleymans, Kim Hertogs of Darya Gantura een sleutelscène naspelen uit een romantische Hollywoodklassieker en dit voor topregisseur en het hoofd van de jury Frank Van Laecke, en rasacteurs Veerle Dobbelaere en Stany Crets.

De 20 kandidaten die hen weten te overtuigen van hun acteertalent, mogen door naar de zangauditie, waar Frank Van Laecke wordt bijgestaan door musicaldiva Vera Mann en muzikale duizendpoot Ronny Mosuse. Sommige jongemannen zingen alle twijfels weg, anderen weten niet te overtuigen. Daarna kunnen ze enkel wachten op het verdict van de jury, want slechts 12 van de 20 mannen zullen verder strijden voor de felbegeerde rol van Sam.

Vooraleer Francesca de 12 gelukkigen naar huis laat gaan, heeft ze nog een verrassing voor hen: Koen en Kris Wauters komen hen persoonlijk vertellen dat zij binnenkort op Swentibold-stage mogen, een bestaande streek in het Nederlandse Zuid-Limburg. Daar heten coaches Veerle Dobbelaere, Ronny Mosuse en Lise Alexander (‘So You Think You Can Dance’-finalist) hen welkom... in het land van Swentibold. Zij zullen de kandidaten elk in hun eigen vakgebied, doorheen het hele parcours begeleiden en zullen op de stage ook evalueren wie niet voldoet aan de verwachtingen en zijn droom om Sam te spelen dus vaarwel moet zeggen.

In Swentibold geeft Veerle de mannen acteerworkshops en Ronny checkt met het nummer “Vonken en Vuur” hoe het gesteld is met het zangtalent van de kandidaten. De mannen komen nog voor andere verassingen te staan, onder andere in de vorm van Kris Wauters die hen gitaarles komt geven. In de musical zal Sam immers de hit “Domino” moeten spelen, wat bij sommige kandidaten die nog nooit een gitaar hebben vast gehad, tot lichte paniek leidt. Ook Koen Wauters neemt de mannen op sleeptouw... al joggend. Wie de vele voorstellingen van de hitmusical ‘Domino’ wil volhouden, moet immers in topconditie zijn. Na ook een tangoworkshop door Lise Alexander, een entertainende en publieke opdracht van Ronny Mosuse én veel wikken wegen, beslissen de jury en coaches nog enkele jongens naar huis te sturen. 12 gelukkigen blijven over en krijgen ook meteen het script van de musical mee naar huis.

Tijdens de zomer komt het erop aan het script in te studeren en krijgen de mannen de kans om hun talent bij te schaven op allerlei vlakken. Een verschil met andere talentenjachten is dat de coaches de jongemannen continu evalueren, in aanloop naar het groot examen dat zij op het einde van de zomer moeten afleggen om te bewijzen dat zij een plek in de studioshows waard zijn.

Dit hele parcours van audities, Swentibold-stage, het instuderen van het script en de opvolging van de kandidaten tijdens de zomer door de coaches, alsook het groot examen, kan de kijker volgen in de eerste 4 afleveringen. Na het finale examen blijven 6 mannen over, die hun plaats in de studioshows verdiend hebben.
In deze 3 tv-shows leren we gaandeweg het verhaal van de hitmusical ‘Domino’ kennen en zullen de kandidaten zich week na week moeten bewijzen op het podium. Zingen, dansen, acteren,...: ze moeten het allemaal kunnen. Wie kan de stress, de werkdruk en de hoge eisen van de jury aan? Wie is gemaakt voor een leven in de spotlights? We volgen het wedervaren van elke kandidaat in de aanloop naar elke show en duiken mee in de hectiek backstage. Naarmate de finale nadert, gaat de jury natuurlijk ook op zoek naar het perfecte plaatje. Welke Sam zorgt voor ‘vonken en vuur’ als hij met zijn Domino (Deborah De Ridder) op het podium staat?

En na al dat zwoegen, studeren, oefenen en zweten is het eindelijk zover: de 3 beste kandidaten nemen het op 18 november in een swingende, live finale tegen mekaar op om Vlaanderen voor zich te winnen. Het is immers de kijker die mee beslist welke man met de hoofdrol van Sam gaat lopen en in de hitmusical ‘Domino’ het hart van Domino (Deborah De Ridder) voor zich zal proberen winnen.