Alexander Metselaar wint 'Domino - de Zoektocht'

18/11/2011 - 23:00

De kogel is door de kerk. De 22-jarige Bruggenaar en leraar Alexander Metselaar speelt vanaf 8 maart 2012 naast Deborah De Ridder de pannen van het dak als Sam in de hitmusical 'Domino'. Op het einde van de wervelende finaleshow bleef Alexander samen over met muziektheaterstudent Steven Roox, maar het is de onervaren Alexander die juryleden Frank Van Laecke, Stany Crets en Vera Mann het meest kon overtuigen en charmeren.

'Het was verschrikkelijk moeilijk een keuze te maken tussen Alexander en Steven. Deze beslissing is misschien wel één van de moeilijkste die wij als jury in onze carrière al hebben moeten nemen', liet Frank Van Laecke -die straks de musical 'Domino' zal regisseren- zich ontvallen.

Wie had durven denken dat de onervaren leraar het zou halen van het ervaren musicalgeweld? Alexander Metselaar zelf, alvast niet. 'Ik weet niet wat me nu overkomt. Ik had écht niet gedacht dat ik het zo ver zou schoppen, laat staan dat ik zou winnen. En ik moet straks nog een liedje brengen waarvan ik de tekst niet heb ingestudeerd omdat ik niet had gedacht dat ik het eindnummer zou moeten zingen, dus dit is echt wel spannend', lachte de sympathieke jongeman, die doorheen de wedstrijd van een verlegen en onzekere jongeman uitgroeide tot een ijzersterke en geloofwaardige zanger en acteur.

Vanaf 8 maart 2012 probeert hij in de Antwerpse Stadsschouwburg het hart te veroveren van Deborah De Ridder in de hitmusical 'Domino'. Tickets voor deze romantische komedie, gebaseerd op de hits van Clouseau, zijn te bestellen via www.vtmtickets.be.

Ontdek meer over Archief