Dit zijn de 6 duo's voor Mijn Pop-uprestaurant 2016!

16/02/2016 - 16:13

Vanaf dinsdag 1 maart 2016 kan je kennismaken met zes sprankelende duo’s die zich wagen aan een culinair avontuur, met als inzet 100.000 euro. De koksmessen zijn geslepen, de benen van de nieuwe maîtres d’hôtel zijn ingesmeerd, de jury is klaar om geprikkeld te worden en de steden reserveerden hun mooiste pleinen. Mijn Pop-uprestaurant 2016 kan starten met deze zes nieuwe, ambitieuze duo’s. Twee zussen, beste vrienden en vriendinnen, een koppel en een ex-koppel duiken in een onvergetelijk avontuur.

Jan en Nele

Jan en Nele uit Gent vormen samen met hun twee kinderen een hecht gezin. Ze hebben als gerantenkoppel gedurende twee jaar een B&B uitgebaat in Frankrijk en Nele heeft ondertussen al meer dan een jaar een eigen winkel in Gent. Jan kookt graag en doet dat nu vooral thuis. Tijdens zijn vrije uren stond hij ook zijn schoonmoeder bij in haar horecazaak. Jan en Nele zijn een gepassioneerd koppel met een gezonde ambitie en enorm veel zin voor avontuur. Ze leerden elkaar kennen op de schoolbanken en het vuur is nog steeds niet gedoofd. Dat vuur willen ze ook overbrengen in hun pop-uprestaurant. Ze willen hun gasten laten kennis maken met bistronomie en met de overheerlijke gerechten uit grootmoeders keuken.

Chloë en Magali

 

De Limburgse Chloé en Magali zijn zussen uit een gezin van 7 kinderen. Met een Poolse vader en een Italiaanse moeder is gezellig samen tafelen vanzelfsprekend en worden er nog steeds uren gespendeerd in de keuken en aan tafel. Chloé volgt een koksopleiding en kookt graag voor haar familie en vrienden. Magali is trots op haar oudere zus en heeft geen seconde getwijfeld om mee te stappen in dit avontuur. Chloé en Magali zullen hun gasten verwelkomen in een ‘vurig’ concept. Grillen, roken, barbecue en smoking liggen aan de basis van hun fusion keuken, waarin gerechten, smaken en kruiden van over de hele wereld geproefd kunnen worden.

Gillian en Caroline

 

Hartsvriendinnen Gillian en Caroline zijn twee ambitieuze vrouwen die kunnen terugvallen op hun ondernemersskills. De Antwerpse Caroline heeft haar eigen cateringbedrijf en is gebeten door de vegetarische keuken. Ze heeft veel gereisd en liet zich beïnvloeden door verschillende smaken. Gillian, mama van twee jonge kinderen, heeft eveneens een eigen zaak en is aan de slag in de verzekeringswereld. Gillian en Caroline zijn vastberaden dames die elkaar heel goed weten aan te vullen. Waar Caroline zal zorgen voor creativiteit op het bord, zal Gillian haar organisatietalent benutten. Ze dromen ervan een hippe eettent uit de grond te stampen waar ze hun gasten laten proeven van vegetarische gerechten. Gillian en Caroline willen in hun pop-up ontbijt en lunch serveren in een eigentijds, laagdrempelig kader.

Miette en Willem

 

Miette en Willem komen uit het Kempense Laakdal. Ze vormden jaren een koppel, maar gaan sinds kort als beste vrienden door het leven. In de horecazaak waar ze in de zaal werkt, charmeert Miette de gasten met haar betoverende glimlach. Willem studeert elektromechanica en werkt tijdens de weekends in de keuken van datzelfde restaurant. Hij zorgt voor de voorbereidingen, de koude gerechten en desserts die Miette dan met veel plezier serveert aan de gasten. Dit opgewekt duo wil de zon naar hun pop-upzaak én in hun gerechten brengen. Belgische gerechten in kleine tapasvorm, dat is hun stokpaardje. Dit alles willen Miette en Willem serveren in een pop-up waarin het terrasgevoel van het Zuiden naar binnen wordt gebracht.

Sven en Amanda

 

Amanda en Sven, uit respectievelijk Wommelgem en Brasschaat, zijn de allerbeste maatjes. Ze kennen elkaar al jaren en steunen elkaar door dik en dun. Amanda heeft enorm veel bewondering voor Svens kookkunsten en daagde hem uit om zich in te schrijven voor Mijn Pop-uprestaurant 2016. Sven heeft zijn eigen cateringbedrijf en werkt full time als souschef. Hij is bescheiden en de ambitieuze Amanda geeft hem het duwtje in de rug. Amanda is een pittige dame die goed weet wat ze wil. Een harde werker die momenteel een cursus voor kapster volgt en daarnaast bijklust als hostess. Amanda en Sven vullen elkaar perfect aan. De naam voor hun Mijn Pop-uprestaurant 2016 was dan ook heel snel gekozen: Kommati, Grieks voor puzzelstuk. In Kammati wil het duo graag de verfijnde, gastronomische keuken brengen, waarbij de klant zelf zijn menu kan samenstellen.

Myrthe en Giordano

 

De jonge twintigers uit Maasmechelen (Myrthe) en Genk (Giordano) zijn twee handen op één buik. Ze gaan voor elkaar door het vuur en zijn beiden gepassioneerd door de horeca. Giordano kreeg de passie voor koken van zijn Italiaanse mama die hem al op jonge leeftijd liet roeren in de potten en liet proeven van de verfijnde cucina italiana. Myrthe houdt van haar werk achter de bar. Ze volgde verschillende mixology-cursussen en kan shaken als een behendige bartender. Samen willen ze een leuke zaak uit de grond stampen waarin Myrthe de leiding neemt over de zaal en Giordano stevig de touwtjes in handen houdt in de keuken. Mixology en fusionkeuken moeten hierin centraal staan.

Ontdek meer over Mijn Pop-uprestaurant!

Nieuwe fragmenten

Koop een souvenir uit één van de gesloten pop-ups

 

Heb je de voorbije weken spullen in één van deze restaurants zien staan die ook in jouw interieur zouden passen? Wil je een blijvende herinnering aan één van de duo's overhouden? Of ben je op zoek naar het ultieme koopje? Doe dan een bod op de verschillende items uit het restaurant en geef zo de inboedel een tweede leven.

Ga hier naar de veiling