Dit doe je beter niet bij de koning

14/02/2016 - 13:23

Birgit Herteleer zoekt vanavond in Royalty uit hoe je je gedraagt en kleedt als je naar een koning of koningin gaat, tijdens een snelcursus royale etiquette. Maar ook de royals zelf moeten zich aan de juiste regels houden.

De afgelopen weken ontving koning Filip honderden gasten op het paleis. Wat die mensen zich dan afvragen is: 'Geef ik de koning een hand?' of ‘Wat doe ik aan en hoe gedraag ik mij eigenlijk op het paleis?’ Ook Birgit Herteleer vroeg het zich af. Ze zoekt het uit tijdens een workshop ‘koninklijke etiquette’ van etiquette-expert Yvette Verbeerst, samen met vier andere Royalty-kijkers. Ook de royals zélf moeten zich aan de etiquetteregels houden. “Men moet altijd knielen voor de royal die belangrijker is. Het is zo dat uw hoofd lager moet zijn dan degene die je begroet. Dus als dat een grote vrouw is, is dat geen probleem. Maar wanneer koningin Mathilde de keizerin van Japan moet begroeten, dan moet ze echt wel diep gaan. De keizerin is niet al te groot”, aldus Verbeerst.

U ziet volledige reportage vanavond in Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra