Deze royals googelde u het vaakst

20/12/2015 - 14:18

Welke royals zochten we in 2015 het meest op via de zoekmachine Google? Welke royals waren trending in België? VTM-magazine Royalty sprak met Michiel Sallaets, communicatiemanager van Google België.

“Wanneer via Google in een korte tijd veelvuldig naar een bepaalde royal wordt gezocht, is er sprake van een trending royal”, verduidelijkt Sallaets. Op nationaal niveau wint koning Filip in de lijst van de meest trending koningen, gevolgd door koning Boudewijn en koning Albert II. De populairste Google-prinses was kroonprinses Elisabeth. Op twee Astrid, drie is voor Diana, en dan pas Kate Middleton (hoewel zij eigenlijk een hertogin is). “Het is heel mooi om te zien dat bij de lijst prinsessen een jonge telg van de koninklijke familie aan de leiding staat en dat is prinses Elisabeth, de dochter van koning Filip”, aldus Sallaets. Op nummer een in de lijst van de meest trending prinsen wint prins Laurent. Daarna volgen de Britse prinsen Harry en William.

Hieronder vindt u de volledige lijst.

Meest trending prinsen:

1. Prins Laurent (BE)

2. Prins Harry (GB)

3. Prins William (GB)

4. Prins Charles (GB)

5. Prins George (GB)

 

Meest trending prinsessen:

1. Prinses Elisabeth (BE)

2. Prinses Astrid (BE)

3. Prinses Diana (GB)

4. Prinses Kate (GB)

5. Prinses Charlotte (GB)

6. Prinses Charlene (Monaco)

7. Prinses Amalia (NL)

8. Prinses Esmeralda (BE)

9. Prinses Madeleine (Zweden)

10. Prinses Léa (BE)

11. Prinses Máxima (NL)

12. Prinses Mathilde (BE)

13. Prinses Victoria (Zweden)

 

Meest trending koningen & koninginnen:

1. Koning Filip (BE)

2. Koning Boudewijn (BE)

3. Koning Albert II (BE)

4. Koning Albert I (BE)

5. Koning Willem-Alexander (NL)

6. Koningin Mathilde (BE)

 

Royalty, vanavond om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.